English

U ljetnikovcu Bunić-Kaboga započeo novi ciklus radionice MUZA

Datum objave: 04.10.2021.

Novi ciklus radionice MUZA autorice i voditeljice Ivane Jelače, namijenjene mladima srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja, započeo je u subotu, 2. listopada u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Prvo izdanje radionice bavilo se kulturnim životom dubrovačkih ljetnikovaca te je za finalni produkt imalo audio-vizualni rad polaznika predstavljen svečano u rujnu u ljetnikovcu Bunić-Kaboga i dostupan za pregled na Youtube kanalu Igara, dok će se ovo drugo izdanje bazirati na umjetničkim interakcijama kojima se kroz zvuk, govor i scenski pokret spaja imaginarno i realno te mitsko i povijesno, a za finalni produkt imat će multimedijalnu izvedbu uživo, planiranu 24. listopada također u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Kako se provedba aktivnosti drugog ciklusa radionice odvija u dva dijela; istraživačkom i kreativnom, polaznici su najprije krenuli u obilazak Rijeke dubrovačke s voditeljicom radionice Ivanom Jelačom i mentoricom dramske skupine Matildom Perković. Ugodno druženje uz puno uložene kreativne energije rezultiralo je izvrsnom interakcijom tijekom edukativnih izlaganja i praktičnog rada polaznika s mentoricama. Kako bi se koncept što kvalitetnije razradio, a polaznici koji će aktivno sudjelovati u završnoj izvedbi što bolje upoznali s materijom, rad u manjim grupama nastavit će se sve do zajedničkih probi u ljetnikovcu uoči završne izvedbe.