English

Večer etno-jazza s Bornom Šercarom i Jazzianom Croaticom

Datum objave: 22.07.2014.

Koncert Borne Šercara i Jazziane Croatice, iako najavljen u amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, održan je sinoć, 21. srpnja u Kazalištu Marina Držića.

Jazziana Croatica, koju čine vrsni jazzisti, saksofonist Vojkan Jocić, pijanist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Tihomir Hojsak i bubnjar Borna Šercar, sastav je originalnog etno-jazz zvuka, osnovan sa željom očuvanja hrvatske glazbene baštine, a upravo je baština inspiracija za njihovu originalnu jazz glazbu, koja bi trebala biti autohtona i imanentna podneblju i vremenu u kojem nastaje. Voditelj Jazziane Croatice, skladatelj, bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar djeluje u Hrvatskom baroknom ansamblu, Simfonijskom orkestru HRT-a, Zagrebačkoj filharmoniji, Vojnom simfonijskom puhačem orkestru, Orkestru HNK u Zagrebu i drugima.

Publika ulaznice za ovaj sinoćnji koncert, koji se trebao održati u amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu može, sve do petka, 25. srpnja u ponoć, iskoristiti za povratnu vožnju žičarom na brdo Srđ.