English

Večeras svečano otvaranje 71. Dubrovačkih ljetnih igara

Datum objave: 10.07.2020.

Podizanjem zastave Libertas na tvrđavi sv. Ivan večeras, 10. srpnja u 21 sat u Gradskoj luci Dubrovnik svečano će biti otvorene 71. Dubrovačke ljetne igre, koje će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza na trinaest scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.

Scenarij i režiju ceremonije potpisuje Marina Pejnović, a sudjeluju Festivalski dramski ansambl kojeg predvodi Linda Begonja u ulozi Negromanta, Folklorni ansambl Linđo i brojni volonteri. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna Tomislav Fačini, a Jazz orkestrom HRT-a Miron Hauser. Nastupaju i pijanist Aljoša Jurinić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, bariton Fabijan Komljenović te Ivan Bonačić na saksofonu.

- Vidjet ćemo Negromanta koji dolazi u Grad te se bez obzira na trenutačnu epidemiološku situaciju događa negromancija - Igre su otvorene. Negromant se pojavljuje te budi Grad i ljude – kazala je redateljica Marina Pejnović govoreći o konceptu ceremonije.

Ulazi za publiku, mala vrata od Akvarija i ulaz na zidine na Svetom Ivanu, bit će otvoreni u 20 sati pa do popunjenja dostupnih i označenih mjesta. Publiku se moli da koristi dezinficijense za ruke dostupne na ulazima. Gledatelji otvaranje mogu pratiti i sa svojih plovila na vezu u Gradskoj luci Dubrovnik ili mogu doploviti sa svojim brodicama najkasnije do 20.30 sati. Vlasnici brodica se mole da ne uplovljavaju s namjerom privezivanja tijekom odvijanja ceremonije, odnosno od 19.00 sati do 22.00 sata. Savjetuje se i držanje preporučene distance unutar plovila.

Kraj svečanosti obilježit će vatromet čiji se početak očekuje prije 22 sata.

Svečano otvaranje 71. Igara prenosit će HR Radio Dubrovnik te Prvi program Hrvatskog radija, a u izravnom će prijenosu i ove godine moći uživati gledatelji Prvog programa Hrvatske televizije. U 47 slavljeničkih dana nadolazeće festivalske sezone, 71. Igre će publici predstaviti gotovo 50 dramskih, glazbenih, folklornih i drugih izvedbi.