English

Vikend gostovanje Male scene s Pričom o kotaču i Kraljevnom na zrnu graška

Datum objave: 29.07.2022.

Jedno od najpopularnijih hrvatskih kazališta za djecu i mlade, Mala scena, gostuje na Dubrovačkim ljetnim igrama sutra i prekosutra, 30. i 31. srpnja s dvije predstave koje će biti izvedene u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Priča o kotaču na rasporedu je u dva termina u jutarnjim satima, dok će Kraljevna na zrnu graška igrati u dva termina u poslijepodnevnim satima. Oba programa održavaju se pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Pozornicom predstave Priča o kotaču, namijenjenoj djeci od 1,5 do 5 godina, dominira veliki krug napravljen od igračke makete željezničke pruge, a sutra i prekosutra, 30. i 31. srpnja u 10 te 11 sati mali i veliki kotači oživjet će u Kabogi nastupom i sugestivnim pripovijedanjem. Kao jedna od rijetkih predstava u Hrvatskoj namijenjena djeci mlađoj od dvije godine, ljepotom slika i riječi kojima pripovijeda o onome što ih okružuje, najmlađima usađuje estetske vrijednosti za cijeli život te im posredno i podsvjesno pomaže razumjeti svijet koji ih okružuje.

Nešto stariji uzrast (3+) zabavit će se uz jednu od najljepših bajki Hansa Christiana Andersena, razigranu interaktivnu predstavu Kraljevna na zrnu graška koja je zaštitni znak Male scene te ujedno i njihova prva predstava. Predstava će igrati na istoj lokaciji u subotu i nedjelju, 30. i 31. srpnja u 17 te u 18:30 sati. Rađena je kao kazalište participacije u kojemu glumci postavljaju okvir i pozivaju djecu da svojim sudjelovanjem prate, ali i kreiraju samu predstavu, uz fantastične lutke i glazbu s kojima progovara o snazi mašte, važnosti prave ljubavi i zajedničkog stvaranja.  

Kazalište Mala scena vodeće je hrvatsko kazalište za djecu i mlade prema broju publike, izvedbi i broju nagrada koje su njihove predstave osvojile u zemlji i inozemstvu te jedino koje se sustavno bavi smišljanjem repertoara za najmlađu publiku. Glumački i bračni dvojac Vitomira Lončar i Ivica Šimić prije više od 30 godina pokrenuli su priču kao putujuća glumačka družina, a posvećenost i ljubav prema kazalištu dovela ih je do međunarodne reputacije. Tome svjedoče brojna gostovanja kako u Hrvatskoj, tako i na najprestižnijim europskim pozornicama poput londonskog Barbicana. Razgovarajući s publikom te osluškujući njihove potrebe, misija im je djeci i mladima ponuditi kazališnu umjetnost kao sastavni dio njihova odrastanja, uspostaviti komunikaciju i povesti dijalog o temama koje ih zanimaju, postavljati pitanja, propitkivati svakodnevicu te slati poruke ohrabrenja i nade.

Ulaznice za dječje predstave dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena svakim danom od 9 do 21:30 sati. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.