English

Završna glazbeno-scenska izvedba polaznika drugog ciklusa radionice M.U.Z.A.

Datum objave: 21.10.2021.

Završna glazbeno-scenska izvedba nastala u sklopu drugog ciklusa radionice M.U.Z.A. koja se održava u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, bit će premijerno izvedena u nedjelju, 24. listopada u 18:00 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

 

Drugi ciklus radionice M.U.Z.A., koju je autorski osmislila i vodila pijanistica Ivana Jelača zajedno sa suradnicama Matildom Perković i Zrinkom Japunčić, bio je namijenjen mladima srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja. Radionica je bila tematski vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca koji predstavljaju jedinstveni primjer ladanjske arhitekture i urbanog promišljanja, a nekolicina njih nalazi se u neposrednoj blizini izvora rijeke Omble. Ovaj mitski specifični krajolik u prošlosti je bio oaza stvaralaštva, urbanog promišljanja, ali i održivog razvoja koji je stoljećima su-kreirao svijest lokalne zajednice. Neiscrpan izvor arhivskih materijala, priča i legendi iz dubrovačke prošlosti bili su polazište radionice i samog koncepta završne izvedbe koja prati vodu-Rijeku kao nadahnuće te spaja imaginarno i realno, mitsko i povijesno.

 

Polaznici plesne i dramske skupine radionice koji sudjeluju u završnoj izvedbi su: Alessandra Soldatić, Luči Sarić, Lana Urlić, Lucia Kordić, Nina Glumac, Franka Rajčević, Sara Crnjak, Ines Benko- Perić, Ana Kovačić, Matia Pijević, Davide Criscuolo, Leon Krile, Đivo Vidak i Antonio Štrman, a utjelovit će neke od stvarnih povijesnih likova iz redova dubrovačkog plemstva koji su u suživotu sa stanovnicima Rijeke dubrovačke podizali i održavali ljetnikovce čija je sudbina u novijoj povijesti okarakterizirana kao „baština bez baštinika“.  

Ulaz na program je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak je potrebno unaprijed najaviti na e-mail adresu: nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr, do nedjelje 24. listopada, do 12:00 sati.