English

Baletni koncert | "PREPARATION....GRAND SISSONE"

Datum objave: 14.06.2014.
  • Više
  • Izvedbe

Međunarodna ljetna baletna škola 

Baletni koncert | "PREPARATION....GRAND SISSONE" 

 

Baletni koncert čine dijelovi iz klasičnih baleta i suvremene koreografije:

Class koncert;  koreografija N. Semizorova i A. Lukjanov 

“Smrt labuda”, koreografija M. Fokin

Fragmenti iz baleta  “Trnoružica”, “Corsaire”, “Paquita”, “Esmeralda”, “Don Quixote” i “Talisman”, prema koreografiji M. Petipa

Fragmenti iz baleta "Cipollino" , koreografija A. Lukjanov prema G. Majorovu

Fragmenti iz baleta “Orašar”, koreografija A. Lukjanov

Suvremeni balet “Midnight Waltz”, “Balkan” i “Isolate”, koreografija I. Bago

Suvremeni balet “Wounded”, koreografija A. Lukjanov

Karakterni plesovi mađarski, irski i ciganski, koreografija A. Lukjanov

 

Međunarodnu ljetnu baletnu školu – Summer Ballet Croatia - zajednički organiziraju baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića i umjetnička organizacija B.F.K.

Predavači:

NINA SEMIZOROVA (Rusija)

- Baletni majstor i pedagog u Boljšoj teatru, te predavač na Ruskoj akademiji kazališnih umjetnosti (RATI) 

Negdašnja prima balerina Boljšoj teatra i dobitnica brojnih nagrada i priznanja. Zlatna medalja na međunarodnom natjecanju u Moskvi 1977.g, priznanje “Zaslužni narodni umjetnik Rusije”, nominacija časopisa Soul of dance za “Maitre of the dance”, samo su neke u nizu. 1989. godine diplomirala je na Ruskom univerzitetu kazališnih umjetnosti smjer “Baletni majstor”. Iza sebe ima preko 30 otplesanih glavnih uloga, a sudjelovala je i u brojnim baletnim ekranizacijama. Česti je gost ocjenjivačkih sudova na baletnim natjecanjima. 

ALEKSANDR LUKJANOV (Ukrajina) 

- Umjetnički direktor B.F.K., Baletni majstor i pedagog

Nekadašnji prvak baleta HNK u Zagrebu i Northern Ballet u Manchesteru. Prvi solist Nacionalne opere i baleta u Kijevu, te gost solist u Boljšoj teatru i Kirov baletu. Završio je Kijevsku baletnu školu i Vaganova akademiju u Sankt Peterburgu. Kao član međunarodne baletne trupe “International Ballet Stars Berlin” gostovao je u kazalištima diljem Europe i svijeta. Otplesao je gotovo sve muške glavne uloge klasičnog repertoara. Na kijevskom univerzitetu diplomirao je kao “Baletni pedagog – Balet majstor”. Trenutno je umjetnički direktor u BFK Dance, te gost pedagog i koreograf u brojnim kazalištima i školama.

IVICA BAGO (Hrvatska) 

- Plesač i koreograf 

Kao mladi i karizmatični mladi umjetnik Bago je započeo svoju plesnu karijeru u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Sa suvremenim baletom upoznao se u izraelskim baletnim kompanijama Inbal Pinto Dance Company, Vertigo Dance Company i Kibbuttz Contemporary Dance Company, gdje je imao priliku raditi sa suvremenim izraelskim koreografima. U protekle tri godine radi kao freelance koreograf i plesač, te vodi vlastitu baletnu trupu.