English

Fondacija Heartefact | Intimnost

Datum objave: 22.07.2020.
  • Više
  • Izvedbe
  • Novosti
  • Fotogalerije

Fondacija Heartefact 

PREMIJERA

Intimnost

 

Redatelj: Andrej Nosov

Dramaturginja: Biljana Srbljanović

Scenografija i kostimi: Selena Orb

Skladatelj: Draško Adžić

Asistent dramaturginje: Ognjen Aksentijević

Izvršna produkcija: Selena Pleskonjić

 

Igraju: Leon Lučev, Jelena Graovac

 

"Intimnost" se bavi najaktualnijom temom današnjice – novim virusom. Predstava istražuje što se to promijenilo u našem životu, radu, odnosu prema „drugom“ i prema sebi. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže preispitati je li moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

Andrej Nosov je redatelj, producent i aktivist. Bavi se temama društveno-političke odgovornosti, promocije i obrane ljudskih i manjinskih prava. Magistrirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, na odsjeku za Pozorišnu i radio režiju. Režirao je preko 10 predstava u Srbiji i regiji, između ostalih: Crnu kutiju, Aveti, Ostatke, Verter: ili imaš nade ili nade nemaš, Izopačene, Balavu, Ujaka Vanju. Osnivač je Inicijative mladih za ljudska prava i Heartefact fondacije. U zadnjih 15 godina, radio je na više od 100 projekata u nevladinom, umjetničkom i obrazovnom sektoru. 

Biljana Srbljanović jedna je od najpoznatijih dramskih autorica na ovim prostorima, čije su drame nagrađivane, igrane i prevođene diljem svijeta. Autorica je preko deset drama, među kojima su i Beogradska trilogija, Porodične priče, Skakavci, Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu), Mali mi je ovaj grob i Vrat od stakla. Dobitnica je nagrada: Premio Europa - Nova pozorišna realnost, Sterijina nagrade za dramski tekst šest puta, Slobodan Selenić, Ernst Toller, Osvajanje slobode, nagrada grada Beograda za dramsko stvaralaštvo, francuski orden Viteza umjetnosti i književnosti; Fullbrightova je studentica i redovna profesorica na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, gdje trenutno radi doktorat na smjeru Studije filma. Kao istaknuta humanistkinja i filantropkinja, Biljana Srbljanović uspijeva svojim (kazališnim) radom i zalaganjem skrenuti pažnju na mnoge probleme suvremenog društva.

U sklopu projekta ''Future Epics'' sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa

- - -