English

Glazbena radionica za djecu | Tvornica zvuka

Datum objave: 12.06.2018.
  • Više
  • Izvedbe
  • Fotogalerije
  • Umjetnici

Ključevi od Grada 

Glazbena radionica TVORNICA ZVUKA 

Voditelj: Nenad Sinkauz 

 

Tvornica zvuka pod vodstvom glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza radionica je elektroničke i improvizirane glazbe za djecu. U ovom su se edukativnom projektu mali glazbenici budućnosti imaju mogućnost upoznati s mikrofonima, efektima, sintetitizatorima i dr., a kroz upotrebu vlastitog glasa (i tijela) i audio opreme Sinkauz ih je usmjerava i uči osnovama improvizacije. U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom, kroz koju polaznicidolaze do svojevrsne instant kompozicije na nivou prilagođenom upravo njihovom uzrastu, percepciji i spoznaji o glazbenoj umjetnosti.

 “Pokušavam djeci objasniti da muzika nije samo ono što se čuje na televiziji, strofa i refren, da to nisu samo pop pjesmice niti samo klasična glazba. Veliki fokus stavljam na slušanje. Zapravo ih pokušavam učiti da slušaju jedan drugoga i to što rade. I pokušavam ih učiti svirati raznim predmetima, vrećicama za smeće, stiroporima, i tako dalje, i onda zajedno moduliramo te zvukove kroz efekte.” - Nenad Sinkauz

Nenad Sinkauz (1980.) je magistrirao etnomuzikologiju u Padovi. Po zanimanju je skladatelj i izvođač u glazbenim, plesnim, kazališnim i multimedijskim projektima. 2002. godine osniva sastav East Rodeo u sklopu kojega surađuje s nizom međunarodnih jazz i rock glazbenika, spajajući avant-rock, živu elektroniku, noise, eksperimentalnu i improviziranu glazbu. Sinkauz je autor i izvođač u hvaljenom audovizualnom projektu ... day of the year koji kroz improvizaciju i live sampling istražuje odnose zvuka i videa. Kao skladatelj i izvođač surađuje s velikim brojem glazbenika, koreografa, kazališnih i filmskih redatelja u Hrvatskoj i inozemstvu: Mala Kline, Dalibor Matanić, Marc Ribot, Warren Ellis, Greg Cohen, Ivana Sajko, Franka Perković, Roberta Milevoj, Francesco Scavetta, Mikiko Kawamura, Matija Ferlin, Petra Hrašćanec, Saša Božić, Nevio Marasović, BADco, Gordan Tudor, Kaja Farszky, I.M. Klif i drugi.