English

Il Volo | Musica Tour

Datum objave: 23.03.2019.
  • Više
  • Izvedbe
  • Fotogalerije
  • Video

Jedina talijanska grupa koja je ostvarila uspjeh na svim kontinentima i među svim generacijama, operni pop trio, koji čine bariton Gianluca Ginoble te dva tenora Piero Barone i Ignazio Boschetto, uz pratnju članova Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a povodom sedamdesete godišnjice Dubrovačkih ljetnih igara, 1. kolovoza nastupit će ispred Katedrale. 

Popularni talijanski trio u Hrvatsku dolazi u organizaciji Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i Star produkcije u sklopu svjetske turneje "MUSICA TOUR" na kojoj će promovirati istoimeni album „Musica“ (Sony music). 

Prije četiri godine IL VOLO je pobijedio na festivalu Sanremo s pjesmom “Grande amore”, a istoimenu skladbu izveli su iste godine na Eurosongu u Austriji na kojem su osvojili treće mjesto. Na istom festivalu sudjelovali su i ove godine s pjesmom "Musica che resta" i osvojili treće mjesto. Iako ih uspoređuju s Tri tenora i takve usporedbe im laskaju, oni žele biti jedinstveni. No njihov potencijal otkrio je upravo jedan od Tri tenora, Plácido Domingo s kojim su radili na projektu Notte Magica. Riječ je o projektu koji je ujedno posveta originalnim Tenorima, Domingu, Carrerasu i Pavarottiju. Il Volo je tako postao prvi talijanski sastav koji je dobio dozvolu za obrade tih skladbi.