English

Kazalište Mala scena | Kraljevna na zrnu graška

Datum objave: 17.05.2022.
  • Više
  • Izvedbe
  • Fotogalerije

Kazalište Mala scena

Kraljevna na zrnu graška

Tekst: Ivica Šimić

Tekst songova: Zvjezdana Ladika

Songove uglazbio: Ivica Šimić

Lutke su izradile: Ana Kraljević i Danira Matošić

Prva postava predstave: Vitomira Lončar i Ivica Šimić

Igraju: Buga Marija Šimić i Ivan Colarić

 

Predstava je namijenjena djeci od 3 godine naviše.

 

Kad su Vitomira Lončar i Ivica Šimić prije više od 30 godina započinjali rad na predstavi Pričalo i Malena, željeli su samo jedno: napraviti predstavu kojom bi mogli započeti nešto samostalno. Iz te predstave rodila se Mala scena, a s vremenom je Pričalo i Malena postala Kraljevna na zrnu graška.

Kraljevnu su Vitomira i Ivica odigrali tisuće puta diljem Hrvatske, ali i svijeta te je ova predstava svakako zaslužila naziv kultne predstave. Ona ne samo da je stvorila Malu scenu, nego je odredila i njezinu sudbinu, sudbinu svih maloscenaca, kao ljudi i kao umjetnika.

Za 30. rođendan Male scene, ova prekrasna priča, puna veselih pjesama koje ostaju zauvijek u uhu, zabavnih likova, fantastičnih lutaka i čiste uživancije vratila se u novom ruhu njihovoj dragoj, vjernoj publici i onoj koja će to tek postati!

Njihova Kraljevna interaktivnog je karaktera, progovara o snazi mašte, važnosti prave ljubavi, zajedničkog stvaranja i uz fantastičnu glazbu Ivice Šimića zasigurno će svih razveseliti, nasmijati, raznježiti i uljepšati im barem djelić života!

--

Mala scena hrvatsko je kazalište za djecu i mlade. Misija im je djeci i mladima ponuditi kazališnu umjetnost kao sastavni dio njihova odrastanja, uspostaviti komunikaciju i povesti dijalog s publikom o temama koje ih zanimaju i zaokupljaju, postavljati pitanja, propitkivati svakodnevicu te slati poruke ohrabrenja i nade. Nakon brojnih gostovanja u Hrvatskoj ali i na poznatim europskim pozornicama poput londonskog Barbicana, u njihovim će predstavama moći uživati i najmlađa publika Ljetnih igara. Za njih su pripremili dvije predstave - „Priča o kotaču“ koja jedna je od malobrojnih predstava (sve u režiji Male scene) u Hrvatskoj namijenjena djeci mlađoj od 2 godine te „Kraljevna na zrnu graška“ koja je kultna predstava iz koje se zapravo i rodila Mala scena!

--