English

Kazalište Mala scena | Priča o kotaču

Datum objave: 17.05.2022.
  • Više
  • Izvedbe
  • Fotogalerije

Kazalište Mala scena

Priča o kotaču

Redatelji: Ivica Šimić i Ivana Peroš

Dramaturginja: Marijana Nola

Scenografkinja: Dinka Jeričević

Kostimografkinja: Danica Dedijer

Fotografkinja: Irena Sinković

Figure izradila: Dunja Niemčić

Priču priča: Buga Marija Šimić

 

Trajanje: 35 minuta

Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

 

Priča o kotaču, Priča o oblaku, Priča o svjetlu, Priča o vodi, Priča o zvuku, Boje duge - Priča o bojama te Priča o glasu jedine su predstave u Hrvatskoj namijenjene djeci mlađoj od 2 godine. Ovim predstavama Mala scena dokazuje da je kazalište za najmanju publiku ne samo moguće, nego i potrebno. Mala djeca još u potpunosti ne razumiju, ali itekako osjećaju ljepotu slika i riječi kojima im pripovijedaju o svijetu oko njih. Na taj način usađuju u njih estetske vrijednosti za cijeli život, a posredno i podsvjesno pomažu im razumjeti svijet koji ih okružuje.

Kotač je prevladavajući oblik u svijetu koji nas okružuje: on je svagdje i u svemu. On sve pokreće i o njemu sve ovisi. To što je izum kotača pokrenuo čovječanstvo starijima je notorna činjenica na koju se ne obaziru. Kotači, mali i veliki, glasni i tihi, glavni i pomoćni, čak i jestivi skrivaju se svugdje oko nas. Putujte s našim kotačima, zabavite se i otkrijte sve tajne najvažnijeg ljudskog izuma!

--

Mala scena hrvatsko je kazalište za djecu i mlade. Misija im je djeci i mladima ponuditi kazališnu umjetnost kao sastavni dio njihova odrastanja, uspostaviti komunikaciju i povesti dijalog s publikom o temama koje ih zanimaju i zaokupljaju, postavljati pitanja, propitkivati svakodnevicu te slati poruke ohrabrenja i nade. Nakon brojnih gostovanja u Hrvatskoj ali i na poznatim europskim pozornicama poput londonskog Barbicana, u njihovim će predstavama moći uživati i najmlađa publika Ljetnih igara. Za njih su pripremili dvije predstave - Priča o kotaču koja jedna je od malobrojnih predstava (sve u režiji Male scene) u Hrvatskoj namijenjena djeci mlađoj od 2 godine te Kraljevna na zrnu graška koja je kultna predstava iz koje se zapravo i rodila Mala scena!

--