English

MOTOVUN U DUBROVNIKU | Skrivene projekcije

Datum objave: 24.07.2018.
  • Više
  • Izvedbe

Foto: Facebook Motovun Film Festival (Alma Drnovac, Stephany Stefan) 

Motovun Film Festival predstavlja: SKRIVENE PROJEKCIJE

"pronađite velike filmove na supertajnim lokacijama"

Motovun Film Festival po prvi puta dolazi na Dubrovačke ljetne igre i to s jednim od svojih specijaliteta – projekcijama filmova na neočekivanim lokacijama, pod vedrim nebom, na mjestima gdje se filmovi nikada ne prikazuju, 23. i 24. kolovoza. A gdje? Neka to do zadnjeg trena ostane tajna!

Motovun Film Festival će dubrovačkoj publici i njihovim predstaviti dva iznimna filma - najbolji film ovogodišnjeg festivala (dobitnika nagrade Propeler Motovuna), i jednu od ponajboljih ekranizacija djela Williama Shakespearea:

MNOGO VIKE NI ZA ŠTO (Kenneth Branagh, Velika Britanija 1993.) – jedna od najpopularnijih filmskih adaptacija Shakespearea ikada, a uz samog redatelja uloge tumače Emma Thompson, Denzel Washington, Keanu Reeves, Michael Keaton;

UBITI JESUSA (Laura Mora Ortega, Kolumbija, 2017.) – istinita priča redateljice čiji je otac ubijen u atentatu na nesigurnim ulicama Medellina, a glavna junakinja kreće u potragu za ubojicom, baš kao što je to u stvarnom životu učinila i sama redateljica. Film je, uz hrvatski, titlan i na engleski jezik. 

Motovun Film Festival je festival s dušom koji je posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom i snagom svojih priča. Filmovima koji se u neravnopravnim tržišnim utakmicama, sve teže probijaju do kino-dvorana i običnih gledatelja.

Filmskim programom nastoji se odražavati raznolikost – estetsku, tematsku, zemljopisnu… „Što više zemalja, što različitijih filmova.“ Odabirom filmova, odabirom počasnih gostiju, festival slavi umjetničku tvrdoglavost, neukalupljenost, autore koji su „svoji“ i ostali su svoji.

Motovun filmski festival brine o svijetu u kojem djeluje pa su i programi koji promiču neupitne društvene vrijednosti i propituju kontroverze stalna sastavnica pratećih programa festivala.