English

Otvorenje izložbe: LAUBA u SPONZI – Fascinacije

Datum objave: 24.05.2019.
  • Više
  • Izvedbe
  • Fotogalerije

Otvorenje izložbe

LAUBA u SPONZI – Fascinacije

Lauba je kuća za ljude i umjetnost koja proizvodi suvremene, kulturne i urbane sadržaje. Prostor Laube u Zagrebu prvi je zaštićeni spomenik kulture grada Zagreba koji je uspješno transformiran u suvremeni izlagački prostor, postavši laboratorij za eksperimente iz suvremene kulture i platforma za prezentaciju hrvatske kulturne produkcije te medijator u širenju informacija o inovativnim kulturnim i umjetničkim programima, kako hrvatskim tako i inozemnim. Za više od 30 000 posjetitelja godišnje Lauba je izložbeni prostor, kino, kazališna pozornica, koncertna dvorana, predavaonica, učionica… jednom riječju „igralište“ za suvremenu kulturu i urbanu publiku željnu noviteta i druženja.

Izložba FASCINACIJE okuplja sedam suvremenih umjetnika koje Lauba zastupa: Gordanu Bakić, Mariju Ujević Galetović, Duju Jurića, Alema Korkuta, Kristiana Kožula, Đuru Sedera te umjetnički dvojac iz New Yorka TARWUK. Uz njihove radove, Lauba u Sponzi izlaže i Crvenu stijenu Siniše Majkusa.

Koncept izložbe usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika. Izložba FASCINACIJE nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička „fascinacija“. Za neke od njih umjetnost znači pomicanje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga.

 

Izložba ostaje otvorena do 15. kolovoza, a može se pogledati svakim danom od 18:00 do 21:00 sati.