English

Studentski teatar LERO: KAPLJE

Datum objave: 24.05.2019.
  • Više
  • Izvedbe
  • Fotogalerije

Studentski teatar LERO Dubrovnik

KAPLJE

 

Režija i dramatizacija: Davor Mojaš 

Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić 

Koreografija: Zrinka Japunčić

Oblikovanje svjetla i ton: Antonio Ljubojević

Realizacija scene i tehničko vodstvo: Mato Brnjić 

Tonska montaža: Viktor Lenert

Realizacija kostima: Maja Glamočanin  & Zjena Marley 

Šminka:  Lidija Ambrozijo 

Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš 

Organizacija: Ksenija  Medović 

Rekvizita:  Lerov fundus, ormar od Pomrčine, škrinja iz Perlica i pismohrana Grada sjena...

Igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević, Paula Japunčić

 

Elementi predstave:  More / Vjetar /  Žuža Egrenyi -  Divan dan,Samuel Beckett  (Snimljeno u studiju HR Radio Dubrovnika) /  Zijad Gračić - Služavke i gospođe,  Milan Milišić (izbor iz knjige Dubrovačka zrcala) / Fragmenti iz radiodrama: Dijalog o ljubavi  Nikole Vitova Gučetić u interpretaciji Ene Begović i Mije Begović  i  Hotel Imperial   Davora Mojaša u interpretaciji Izeta Hajdarhodžića (Dramski program Hrvatskog radija) / Autoritret, Nasilje, Idealna služavka, Relativnost pozicije  - izbor iz eseja Služavke i gospođe Milana Milišića / O ustroju država, Nikola Vitov Gučetić / Psyche,Ivo Vojnović – uvodni fragment i didaskalije govori Sebastijan Vukosavić (iz Lerove predstave Psyche Pelingrada Ivo & Gene Vojnović, režija Davor Mojaš) /  Zoo ili pisma ne o ljubavi, Viktor Šklovski / Kaplje, Davor Mojaš / Lino Šapro – Onoj koja ode, Ivo Vojnović / Valcer za dva srca,pjeva Vlaho Paljetak / Jugo /

Predstava Kaplje novi je Lerov teatarski snovopis prostorima Grada sjena. Njegovim zapletenim kronologijama i tajenim prizorima u, od nekoga negdje nekad, zabilježenim albumima uspomena. Zaboravljenim librima odabranih snomorica i lijepih i plahih i ljubavnih zagovora istovremeno.  Sklonjenih u Izgubljenim sanjarnicama  i zatajenim svjedočenjima. I ne slučajno sačuvanim ljubavnim pismima i intimnim sutonskim zapisima koji kaplju iz, crnom tintom, Njenom rukom ispisanih dnevnika. Kaplje su priča o gospođama i služavkama. O njihovim zajedničkim zavodljivim prepoznavanjima, interesima, usudima i preispitivanjima. Nekoliko mogućih slika nezaborava i nježna i poetska slikovnica zavodljivih uzdaha koji ostaju u praznim sobama, hladnim saločama i pustim ljetnikovcima. One su tema i zagovor Kaplji.  Same i „u valceru“. Kaplje su priča i o ostavljenosti, nostalgiji i nezaboravu. Elegična scenska trajuća pjesma kojoj se, željeli bismo, refren ne zaboravlja.

Nakon predstava: Cjelov utihe, Skroviti vrt, Ruže s juga, Divan dan, Epitaphio, Ljubičasti stradun, Skarestija od bumbaka, Mjesečina za Lady Macbeth, Psyche Pelingrada, Pomrčina, Vjerenice, Grad sjena, Sunce je zašlo,  Kitice i Perlice i dr., Kaplje su novo Lerovo preispitivanje nekih povijesnih, baštinskih i ovovremenskih mijena, stanja, istina i prepoznavanja Dubrovnika.

Predstava je ostvarena uz potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture RH