English

Concerto de’ Cavalieri

Datum objave: 22.03.2014.
  • Više
  • Izvedba
Izvanredan dojam... toplo preporučamo. - Gramophone 
 
Concerto de’ Cavalieri, kojeg vodi Marcello Di Lisa, smatraju “jednim od najatraktivnijih i najuzbudljivijih talijanskih ansambala koji glazbu 18. stoljeća izvode na starim instrumentima” (Fanfare). Svoj veliki ugled stekao je zahvaljujući  preciznosti stila, te toplini i životnosti interpretacije. Ansambl redovito nastupa na najprestižnijim glazbenim podijima u Italiji i inozemstvu, te surađuje s uglednim solistima kao što su Sara Mingardo, Vivica Genaux, Ann Hallenberg, Kristina Hammarström, Ana Quintans, Mary-Ellen Nesi, Daniela Barcellona, Antonio Abete i Furio Zanasi.
 
Concerto de’ Cavalieri aktivno radi na otkrivanju zaboravljenih skladbi. Nedavno je nastupio sa suvremenom premijerom Scarlatijeve serenade Erminia, Tancredi, Polidoro e Pastore te Vivaldijeve opere Tito Manlio (1720.) na Festivalu Ambronay.
 
Ansambl ima bogatu diskografiju. Godine 2011. je za kuću Sony Classical započeo rad na višegodišnjem snimanju pod nazivom The Baroque Project, kojim su obuhvaćene talijanske opere 18. stoljeća. Na prvom CDu iz ove serije pod nazivom Scarlattijeve operne arije ansambl s mezzosopranisticom Danielom Barcellona izvodi simfonije i arije iz 6 Scarlattijevih opera, a neke od ovih snimaka su svjetske premijere. Ovaj je CD 2012. godine nominiran za nagradu International Classical Music Awards. Na drugom CDu iz ove serije, koji je izašao u lipnju 2012. godine, uz istu solisticu izvode Pergolesijevu glazbu, dok je treći, koji će se pojaviti u ožujku 2014. godine, u cijelosti posvećen Vivaldijevim opernim arijama i koncertima, dok je solistica ovaj put švedska mezzosopranistica Kristina Hammarström.
 
Tonske zapise ovog ansambla (za Sony i CPO) s oduševljenjem je pozdravila međunarodna glazbena kritika: “Doista očaravajuća interpretacija. Ansambl vrhunske kvalitete. Ova snimka postavlja nove standarde” (Fanfare). “Tehnički savršeno muziciranje ansambla Concerto de’ Cavalieri rese vitalnost i elokvencija” (Musical America). “Stilska preciznost i umijeće, te impresivan doprinos solista ovog ansambla, kojeg sačinjavaju ugledni talijanski glazbeni eksperti” (Gramophone).
 
 

Concerto de’ Cavalieri