English

Fredriksson, Meleat | koreografkinja

Datum objave: 14.08.2020.
  • Više
  • Izvedba

Plesačica i koreografkinja Meleat Fredriksson školovala se na Danskoj nacionalnoj školi izvedbenih umjetnosti u Kopenhagenu. Od završetka studija 2015. godine članica je studijskog kolektiva DANSEatelier, koji se sastoji od 11 plesnih umjetnika koji rade na stvaranju kontinuiteta u svijetu slobodnih plesača i istražuju stvaranje, dijeljenje i ugošćivanje umjetnosti koristeći višestruke hijerarhije.

Njen rad često sadrži improvizaciju, ritam i stav, iz čega obično i nastaje. Trenutno istražuje kako činjenica da je tamnoputa utječe na njen umjetnički rad. U svom naumu da izbjegne nametnute bjelačke vrijednosti, standarde i sustave afirmacije, Fredriksson istražuje što se događa kada u središte istraživanja postavi cijelu sebe (kao križište različitih stvari). 

Njeni radovi predstavljeni su u Norveškoj, Danskoj, Švedskoj i Hong Kongu na festivalima kao što su My Wild Flag 2019. godine, Festival plesa i kazališta u Göteborgu 2018. godine te na festivalima TheCarrierBag i Međunarodni festival koreografije u Hong Kongu 2016. godine.