English

Pešutić, Morana - gitara

Datum objave: 31.05.2018.
  • Više
  • Izvedba

Morana Pešutić  diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka, a postdiplomski studij završila je u Nizozemskoj u  klasi Zorana Dukića na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Za vrijeme svog školovanja usavršavala se i na brojnim seminarima koje su vodili istaknuti gitaristički pedagozi iz Hrvatske i inozemstva.

Nastupala je kao solist i u raznim komornim sastavima diljem Hrvatske te u Italiji, Sloveniji, Nizozemskoj, Poljskoj, Njemačkoj, Crnoj Gori i Austriji.  
Od 2014. godine redovito nastupa  kao član gitarskog dua Coulé, te u duima s flautom i klarinetom.

Od 2009. godine bavi se i pedagoškim radom a trenutno radi kao profesorica gitare u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.  Njeni učenici postižu zamjetne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Morana je i članica žirija na natjecanjima klasične gitare, te drži seminare i majstorske tečajeve.
Osim koncertne i pedagoške djelatnosti bavi se i promicanjem kulture klasične gitare te je, između ostalog, bila idejni začetnik i suosnivač  Zagreb Guitar Festivala kao i umjetnička ravnateljica Festivala u njegova prva dva izdanja. Od 2017. godine umjetnička je ravnateljica  međunarodnog festivala „Youngmasters“ u Samoboru.

 

 

Guitarrismo