English

Rodríguez, Alfredo | klavir, vokal

Datum objave: 29.06.2021.
  • Više
  • Izvedba

Životni put Alfreda Rodrígueza pokazuje kako se i najmanji snovi mogu pretvoriti u veličanstvenu stvarnost: od skromnih početaka na Kubi do trenutka kada ga je otkrio Quincy Jones, nakon čega je emigrirao u SAD kako bi slijedio svoj san.

Školovao se na strogim klasičnim konzervatorijima u Havani, a na njegovo impresivno glazbeno umijeće Bach i Stravinski su utjecali u jednakoj mjeri kao i njegovi afrokubanski i jazz korijeni. U proteklih desetak godina Rodríguez je iz mladog kubanskog lokalnog glazbenika izrastao u svjetski priznatu zvijezdu s nominacijom za Grammy i tri hvaljena albuma u izdanju diskografske kuće Mack Avenue Records, Sounds of Space (2011.), The Invasion Parade (2014.) i Tocororo (2016.).

Rodríguezove svjetske turneje tijekom godina su oblikovale njegov pogled na svijet: „Vjerujem da među ljudima ima više sličnosti nego razlika. Živimo u vremenu u kojem se možemo informirati na mnogo načina, a ipak neka mjesta – i ljudi – odlučuju ostati izolirani. Iz toga proizlazi nedostatak mira i suosjećanja na svijetu, umjesto da pokažemo jedinstvo i toleranciju.“

Fotografija  © Adam Hart