English

Bharadwaj, Sneha

Datum objave: 11.08.2016.
  • Više
  • Izvedba

Sneha Bharadwaj

Koreografkinja i umjetnička direktorica Sneha Bharadwaj je mlada i svestrana plesačica indijskog klasičnog plesa, poznata po svojoj fluidnoj gracioznosti i gorljivoj ekspresivnosti. S učenjem plesa počela je već u dobi od pet godina, a službenu naobrazbu stječe u Indiji, gdje diplomira koreografiju na Sveučilištu Bangalore i magistrira lijepe umjetnosti na Sveučilištu Bharathidasan. Dobitnica je ugledne indijske nagrade Aryabhatta (2005.-2006.) Nastupa na brojnim festivalima plesa diljem Indije, SAD-a. Njemačke, Francuske, Švicarske, Poljske i Hrvatske.

Aktivna je i na polju pedagogije, te održava različite plesne radionice i koreografske seminare. Studirala je  također druge tradicionalne discipline poput indijskih borilačkih vještina i joge.

Osnivateljica je i umjetnička direktorica plesne škole i ansambla pod nazivom „Indijski ples Abhinaya“ u Münchenu.

Nedavno je izabrana za članicu prestižnog Međunarodnog plesnog savjeta (CID) pri UNESCO-u koji djeluje diljem svijeta, što je učvrstilo njezin zavidni profesionalni ugled u međunarodnim okvirima. Među njezinim kreacijama koje su pobrale izvrsne komentare kritike valja istaći projekt “Sammilana”, u kojem sudjeluju plesači klasičnog baleta iz Münchena.

Sneha Bharadwaj  trenutno radi na svojoj novoj produkciji u neoklasičnom stilu pod nazivom “FeuerFrau” („Žena vatra“), koja će biti premijerno izvedena 9. listopada 2016. godine.

 

www.snehabharadwaj.com

Sneha Bharadwaj