English

Dubrovačke ljetne igre sudjelovale na "kick-off" sastanku programa Kreativna Europa u Brusselsu

Datum objave: 15.10.2018.

Na kick-off sastanku u organizaciji europske Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualni i kulturni sektor (EACEA), održanom 10. i 11. listopada u Brusselsu, sudjelovali su voditelji projekata kojima je u 2018. godini odobreno sufinanciranje u sklopu programa Kreativna Europa - potprogram Kultura, a Dubrovačke ljetne igre, kojima je odobreno sufinanciranje za projekt Port of Dreamers, predstavljale su ravnateljica Ivana Medo Bogdanović i koordinatorica projekta Karla Labaš.

Tijekom dvodnevnog događanja, na radionicama, prezentacijama i panel debatama, detaljno se govorilo o administrativnim i financijskim aspektima upravljanja ovakvom vrstom projekata, raspravljalo se o izazovima i poteškoćama s kojima se organizatori projekata susreću uz razmjenu iskustava i znanja. Bilateralni sastanci s projektnim voditeljima EACEA-e održani su 12. listopada. 

Podsjetimo, Dubrovačke ljetne igre će projekt Luka sanjara (Port of Dreamers) ukupne financijske vrijednosti od približno 316.000 eura, koji se u iznosu od 188.000 eura sufinancira iz EU fonda Kreativna Europa – potprogram Kultura, provoditi u periodu od 2018. do 2020. godine. Projekt tematizira stogodišnju povijest migracija na europskom kontinentu, a Igrama su partneri organizacija civilnog društva Kulturanova iz Novog Sada te Slovensko narodno gledališče Maribor. 

Više o kick-off sastanku održanom u Brusselsu ovdje

Više o projektu Port of Dreamers ovdje