English

Ovacije za Sudar Percussion i Mateja Meštrovića

Datum objave: 12.07.2014.

Udaraljkaški ansambl Sudar Percussion i Matej Meštrović na klaviru nastupili su sinoć, 11. srpnja u Kazalištu Marina Držića i oduševili dobro raspoloženu publiku.

Matej Meštrović, sa Sudar Percussion ansamblom koji okuplja neke od najboljih udaraljkaša regije, stvorio je potpuno novi glazbeni pravac – „pravo malo čudo ukusnog, lucidnog i intrigantnog kombiniranja sastojaka iz klasične, jazz, rock, pop i etno glazbe“ u što se sinoć imala priliku uvjeriti i festivalska publika.

Jedinstvena zabavna večer započela je projekcijom tridesetominutnog glazbenog dokumentarca redatelja Arsena Oremovića o snimanju albuma „Eat suite“ u dvoru Sveti Križ Začretje u Hrvatskom Zagorju, zatim su Matej Meštrović i Sudar ansambl maštovitom, razigranom i duhovitom izvedbom kompozicijama s njihovog zadnjeg albuma „Eat suite“ zaslužili ovacije publike, kojoj su poklonili i glazbene dodatke. Po završetku koncerta festivalska je publika, u odličnom raspoloženju, čestitala umjetnicima i zahvalila na zanimljivoj i veseloj večeri, u kojoj je i sama imala priliku sudjelovati, prateći ritam šukalicama, kao i u noći otvaranja festivala.

Sudar kmd