English

„Ljubaf“ nasmijala dubrovačku publiku

Datum objave: 15.12.2014.

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, varaždinski Teatar Kerekesh izveo je svoju hit komediju „Ljubaf“ sinoć, 14. prosinca u prepunom Kazalištu Marina Držića.

„Ljubaf“ je komedija u maniri pučkog teatra u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje ni oko čega i obrana mentalnog hendikepa i ograničenost jedina oružja kojima se likovi bore za prevlast unutar životnih okolnosti. Predstava donosi niz zapleta iz svakodnevice jedne obitelji iz sela u okolici Varaždina u kojoj dominiraju dvije žene – majka i kćer. Publiku su do suza nasmijali sjajni Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš koji potpisuje i tekst i režiju.

Drugo dramsko gostovanje u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara na programu Zimskog festivala je u četvrtak, 18. prosinca, također u Kazalištu Marina Držića, kad će sarajevsko Narodno pozorište izvesti svoju hvaljenu i nagrađivanu predstavu „Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna“ u adaptaciji i režiji pok. Sulejmana Kupusovića. Ulaznice za ovu izvedbu su rasprodane.