English

„Medeja“ na Cipru otvara festival antičke drame

Datum objave: 30.06.2014.

Euripidova „Medeja“ u režiji Tomaža Pandura, premijerno izvedena na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama, gostovat će na Cipru na Međunarodnom festivalu antičke drame, 4. i 6. srpnja.

MedejaOstvarena u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u suradnji s Pandur Theatersom, „Medeja“ je s velikim uspjehom premijerno izvedena na tvrđavi Lovrjenac, 2012. godine na 63. Igrama. Nakon dvije uspješne sezone na Dubrovačkim ljetnim igarama, tri u HNK u Zagrebu te nakon više gostovanja u Hrvatskoj i regiji, „Medeja“ je gostujući u travnju na uglednom Iberoameričkom kazališnom festivalu u Bogoti u Kolumbiji ispraćena ovacijama publike, a sada će otvoriti i ciparski 18. Međunarodni festival antičke grčke drame u odeonu u gradu Paphosu, 4. srpnja, dok će u amfiteatru Makariosa III. u Nikoziji biti izvedena 6. srpnja.

Ciparski festival antičke drame godišnja je kulturna manifestacija koja okuplja dramske ansamble iz cijelog svijeta, a bogata internacionalna suradnja i interes mnogobrojnih država dokaz su univerzalnosti poruka i problematike grčkih drama te njihove suvremenosti i svevremenosti.