English

Dubrovačka premijera kratkog filma „Magda Mozarka“

Datum objave: 08.08.2016.

Premijerna projekcija kratkog filma „Magda Mozarka“ redateljice Bojane Momirović, nastalog u hrvatsko-francuskoj produkciji kuća Bakom Productions (HR) i dmp Productions (FR), održat će se u četvrtak, 11. kolovoza s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Jadran.

Na otoku Šipanu 1930. godine Magda iščekuje povratak svog zaručnika Romana iz Amerike. Svaki dan odlazi u lučicu i pjeva moru, a seljani je zadirkuju, no ona čeka. Snimanje filma inspiriranog istinom pričom, na Šipanu je završeno krajem ljeta 2015., a montaža u Francuskoj početkom ove godine. Naslovne uloge u filmu ostvarile su Sara Žuvela i Martina Biljan. Bojana Momirović scenaristica je i redateljica filma, a producenti su Dragan Momirović, Bojana Momirović, Maro Kocković i Céline Major.

Film su podržali Grad Dubrovnik, Filmski fond Guadalupe, gdje je bio montiran, te Dubrovačke ljetne igre koje su ustupile kostime.

„Magda Mozarka“ već je polučila uspjeh, našavši se ove godine u katalogu „Short Film Corner“ festivala u Cannesu te u publikaciji HAVC-a.