English

Dubrovačke ljetne igre raspisuju javni Natječaj za dizajn vizualnog identiteta za 10. Dubrovački zimski festival

Datum objave: 12.04.2023.

JUK Dubrovačke ljetne igre raspisuje javni Natječaj za dizajn vizualnog identiteta za ovogodišnji, jubilarni 10. Dubrovački zimski festival, projekt Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim se za vrijeme adventa i u susret dočeku Nove godine na više lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri te u drugim dijelovima grada organiziraju raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji nudeći široki spektar događanja za građane i posjetitelje svih uzrasta. Festival je postao prepoznatljiva kulturno – zabavna manifestacija u zimskom periodu, a Grad Dubrovnik želi na jedinstven i vizualno atraktivan način obilježiti ovogodišnji jubilej i učiniti ga još privlačnijim. Rok za prijavu na natječaj je 12. svibnja 2023.

Na natječaju otvorenog tipa mogu sudjelovati profesionalni dizajneri - samostalni autori ili kreativni timovi, pri čemu predstavnik tima mora biti profesionalni dizajner. Svrha je natječaja dobivanje kvalitetnog stručno projektiranog vizualnog identiteta. Svaki od natjecatelja ima pravo sudjelovanja na Natječaju s najviše 3 prijavljena rada.

Prijedlog idejnog rješenja vizualnog identiteta treba sadržavati znak i/ili logotip – uz osnovne standarde, prikaz primjene na tiskanim i promotivnim materijalima, prikaz primjene u digitalnom okruženju te kratak i jasan tekstualni opis rješenja na hrvatskom jeziku. Sve propozicije natječaja i detalji dostupni su na internetskoj stranici Dubrovačkih ljetnih igara – OVDJE.

Pobjednički rad nosi novčanu nagradu u bruto iznosu od 5.500,00 EUR, drugonagrađeni rad vrijedan je 2.200,00 EUR, a trećenagrađeni 1.100,00 EUR.

Rok za prijem natječajnih radova je 12. svibnja 2023. do 12:00 sati, a peteročlani ocjenjivački sud s radom će završiti najkasnije 17. svibnja. Rezultati natječaja bit će objavljeni 22. svibnja 2023. na internetskim stranicama Dubrovačkih ljetnih igara, www.dubrovnik-festival.hr.