English

Ferićeva „Tišina“ na Danima satire

Datum objave: 12.06.2014.

Glazbeno-scenski performans „Tišina“ prema ulomku iz romana „Kalendar Maja“ Zorana Ferića, premijerno odigran na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama u sklopu projekta „Pisci u Sponzi“, izvest će se u off programu 38. dana satire Fadila Hadžića u subotu, 14. lipnja u 23.00 sata na noćnoj sceni kazališta Kerempuh u Zagrebu. 

„Tišina“ u režiji Vlatke Vorkapić i izvedbi Marije Šegvić, Silvija Vovka te samog autora Zorana Ferića otvorila je uspješan lanjski projekt „Pisci u Sponzi“ autorice Mani Gotovac. Zoran Ferić rođen je u Zagrebu, gdje je diplomirao kroatistiku na Filozofskom fakultetu, a do sada je objavio nekoliko romana i djela sabrane proze za koje je i nagrađivan. Roman „Kalendar Maja“ objavljen je 2011. godine u Profilovoj nakladi i dobitnik je više nagrada.

Prošlogodišnji projekt Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog društva pisaca „Pisci u Sponzi“ svoj će nastavak dobiti i na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, ove godine s podnaslovom „Pijesak dokle ti oko seže“ što je citat iz romana „Ocean more“ Alessandra Barrica. Nekoliko ulomaka spomenutog romana za scensko uprizorenje pripremaju Mani Gotovac i ansambl HNK u Varaždinu, a na programu je 29. i 30. srpnja na kupalištu Šulić. Renomirani talijanski pisac Alessandro Baricco prisustvovat će premijeri te 31. srpnja održati svoju književnu večer u palači Sponza. Arsen Dedić će 13. kolovoza nastupiti u Kneževom dvoru s programom naziva „Pisac opće prakse“ uz klavirsku pratnju Matije Dedića, a „Naplatna stanica“ iz zbirke novela „Južna država“ Ivana Vidića u scenskoj prilagodbi Krešimira Dolenčića izvest će se 17. kolovoza u Sponzi, kao i novela „Bez odraza“ Iva Brešana u adaptaciji Dore Delbianco i režiji Vinka Brešana 19. kolovoza.