English

Generalna proba Otvaranja večeras u ponoć

Datum objave: 08.07.2014.

Generalna proba Svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno će se održati dan prije Otvaranja, u srijedu, 9. srpnja u ponoć ispred crkve sv. Vlaha.

Nakon velikog lanjskog uspjeha, režije Otvaranja ponovno se prihvatio Krešimir Dolenčić, uz koreografkinju Larisu Lipovac i kostimografkinju Doris Kristić. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će Filip Pavišić, a nastupit će i Udaraljkaški ansambl Sudar s Matejem Meštrovićem koji je napisao glazbu za ovu prigodu, zatim Gradska limena glazba Dubrovnik, Akademski pjevački zbor Pro musica iz Mostara,  Zbor Libertas, Folklorni ansambl Linđo, KUD Stjepan Radić iz Pridvorja, Triko cirkus teatar i Dubrovački trombunjeri. Festivalskom dramskom ansamblu pridružit će se članovi kazališne družine Kolarin, učenici dubrovačkih srednjih škola, baletni odjel Umjetničke škole, članovi više plesnih studija, juniorski igrači Vaterpolskog kluba Jug i dubrovačka dječica. 

Generalna proba Otvaranja događaj je koji se svako novo festivalsko ljeto s nestrpljenjem iščekuje i tradicionalno privuče veliki broj građana kako bi se na tribinama ispred Svetog Vlaha začuo i njihov glas.