English

Igre otkazuju izvedbe „Timona Atenjanina“

Datum objave: 19.06.2014.

Uslijed smanjenog iznosa potpore Hrvatske turističke zajednice, Dubrovačke ljetne igre otkazuju gostovanje Splitskog ljeta s predstavom „Timon Atenjanin“ Williama Shakespearea čije su izvedbe bile najavljene za 20. i 21. srpnja 2014.

Javni poziv za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa „Potpore događanjima“ u 2014. godini Hrvatska turistička zajednica objavila je u veljači sa zaključnim rokom podnošenja kandidatura  21. ožujka 2014. godine. Turističko vijeće HTZ-a odluku o dodjeli potpora donijelo je na sjednici održanoj 12. lipnja, manje od mjesec dana od otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara koje su naprotiv, vođene profesionalnim i tradicijskim razlozima, dužne svoj program objaviti najmanje šest mjeseci prije početka održavanja. 

S obzirom na nikad manji iznos potpore, festivalsko vodstvo, pod moralnom i zakonskom obavezom odgovornog poslovanja, prisiljeno je na programsko rezanje. Pokušavajući ipak održati izbalansiran program, odlučili su s programa skinuti dramsko gostovanje Splitskog ljeta „Timon Atenjanin“ Williama Shakespearea u režiji Georgija Para, čije su izvedbe bile najavljene za 20. i 21. srpnja u atriju Poslijediplomskog središta i u parku stare bolnice. Dubrovačke ljetne igre ispričavaju se publici koja je planirala ovo ljeto u Dubrovniku gledati navedenu predstavu.