English

Martina Filjak imenovana novom intendanticom Dubrovačkih ljetnih igara

Datum objave: 25.04.2023.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek imenovala je 25. travnja jednu od najuglednijih hrvatskih glazbenica impresivne međunarodne karijere, pijanisticu Martinu Filjak intendanticom Dubrovačkih ljetnih igara.

Osvojila je niz prvih nagrada na renomiranim međunarodnim natjecanjima, a u Hrvatskoj je zasluženo ovjenčana najprestižnijim priznanjima. Redovito oduševljava međunarodnu javnost i kritiku, surađujući u posljednja dva desetljeća s najpoznatijim svjetskim orkestrima i najuglednijim dirigentima na najznamenitijim glazbenim pozornicama od Concertgebouwa u Amsterdamu, preko Konzerthausa u Berlinu i Carnegie Halla u New Yorku, do Teatro Colon u Buenos Airesu ili Musikvereina i Konzerthausa u Beču.

Upravo zahvaljujući bogatoj, uspješnoj i dinamičnoj karijeri, brojnim inozemnim i nacionalnim suradnjama te suvremenom kreativnom pristupu glazbeno-scenskim izvedbama, Martina Filjak se pokazala kao sjajan kandidat za umjetničko predvođenje našeg najstarijeg i najuglednijeg ljetnog festivala – Dubrovačkih ljetnih igara.

Martina Filjak dužnost intendantice preuzet će krajem kolovoza nakon završetka ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkih ljetnih igara, objavljeno je na web stranici Ministarstva kulture.