English

Najljepši ulomci klasičnih i suvremenih baleta na Revelinu

Datum objave: 11.08.2014.

Polaznici Međunarodne ljetne baletne škole koja se u trajanju od dva tjedna održava u Dubrovniku, za svoju završnu večer priredit će baletni koncert s ulomcima iz više klasičnih i suvremnih baleta pod nazivom „Preparation....grand sissonne“, sutra, 12. kolovoza u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Međunarodnu ljetnu baletnu školu, u kojoj u dva tjedna trajanja polaznici iz cijelog svijeta prolaze intenzivni program klasičnog i suvremenog baleta pod vodstvom svjetski priznatih baletnih umjetnika, zajednički organiziraju baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića i umjetnička organizacija B.F.K. Ovogodišnji predavači su Nina Semizorova, bivša prima balerina Boljšoj teatra i dobitnica brojnih nagrada i priznanja, danas baletni majstor i pedagog u Boljšoj teatru, te predavač na Ruskoj akademiji kazališnih umjetnosti; Aleksandr Lukjanov, nekadašnji prvak baleta HNK u Zagrebu i Northern Balleta u Manchesteru, prvi solist Nacionalne opere i baleta u Kijevu te gost solist u Boljšoj teatru i Kirov baletu, a ujedno i umjetnički direktor B.F.K organizacije i Ivica Bago, hrvatski plesač i koreograf suvremenog plesa.

Baletni koncert koji će biti izveden na Revelinu čine dijelovi iz klasičnih baleta i suvremene koreografije, uključujući fragmente iz baleta “Trnoružica”, “Corsaire”, “Paquita”, “Esmeralda”, “Don Quixote” i “Talisman” prema koreografiji Mariusa Petipa, fragmente iz baleta „Cipollino“ u koreografiji A. Lukjanova prema G. Majorovu, iz “Orašara” u koreografiji Aleksandra Lukjanova, suvremene balete “Midnight Waltz”, “Balkan” i “Isolate” u koreografiji Ivice Baga, “Wounded” u koreografiji Aleksandra Lukjanova, te mađarske, irske i ciganske karakterne plesove također u koreografiji Aleksandra Lukjanova.

Ulaznice za baletnu večer na Revelinu su dostupne online na www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia i u Kulturno - informativnom centru u Luži te na ulazu, jedan sat prije početka izvedbe.