English

Nezaboravan koncert Coryja Henryja u parku Gradac

Datum objave: 18.07.2022.

Svjetski poznati multi-instrumentalist Cory Henry sinoć, 17. srpnja nastupio je u parku Gradac te svojim koncertom, organiziranim pod pokroviteljstvom Mastercarda, oduševio mnogobrojnu publiku.

 publika cory henry

U gotovo dva sata izvrsne svirke, Cory Henry izveo je svoje poznate hitove, a festivalskoj publici predstavio je i pjesme s novog albuma Operation Funk koji je izašao netom prije njegovog dolaska u Dubrovnik. Uz ritmove glazbe obojane mješavinom bluesa, jazza, funka, R'n'B-a i soula, mnogobrojnim okupljenima nije dugo trebalo da se dignu na noge, čak i spuste s tribina pred pozornicu pa je tako park Gradac postao pravi plesni podij. Tijekom cijelog koncerta, publika je pjevala zajedno s izvođačima, a nastup koji će svi sinoć prisutni zasigurno dugo pamtiti, Cory Henry zaključio je riječima: „Vjerujem da je glazba univerzalan jezik, ona nas ujedinjuje. Glazba je lijek – čini me sretnim kad sam tužan, a kad sam sretan, čini me najsretnijim“. Izvrsno raspoloženje i zadovoljstvo koncertom potvrdila je i činjenica da je umjetnik još dugo nakon koncerta opušteno stajao sa zainteresiranima, fotografirajući se, dijeleći autograme, kao i dojmove sinoćnjeg nastupa.

 cory henry

Cory Henry dobitnik je nagrade Grammy, skladatelj, producent, multiinstrumentalist i svestrani majstor klavijature. Odrastajući u njujorškoj četvrti Brooklyn, djetinjstvo je provodio među stranicama partitura. Od svoje druge godine svira orgulje, a od srednje škole glavna je zvijezda kultnog kluba Village Underground. Od tada je njegova glazbena karijera u vrtoglavom usponu - od turneja i nastupa sa svjetskim imenima poput The Rootsa, Kirka Franklina ili legendarnog Quincyja Jonesa do solo projekata i višestrukih Grammy nominacija. U 2020. godini predstavio je svoj najnoviji projekt Something To Say sa zvukom kojeg je prozvao Future Soul nadajući se da će time ujediniti slušatelje glazbom koju svi mogu osjećati.