English

Održan drugi festivalski nastup Folklornog ansambla Linđo u parku Gradac

Datum objave: 01.08.2020.

Drugi festivalski nastup Folklornog ansambla Linđo održan je sinoć, u petak31. srpnja pred punim gledalištem u parku Gradac.

Folklorni ansambl Linđo neizostavan je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara od 1967. godine, a njegove tradicionalne festivalske nastupe koji svjedoče i slave bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine, uvijek rado posjećuje kako strana tako i domaća publika. Za ovogodišnje festivalske nastupe koji su umjesto na njihovoj tradicionalnoj pozornici na tvrđavi Revelin održani u parku Gradac, Linđo je pripremio raznovrstan i zanimljiv program, prilagođen epidemiološkim preporukama, a uključivao je potkolo, konavoski svadbeni ples koji se pleše u polukrugu, a izvodi uz pratnju lijerice, baš kao i poskočica linđo koja je neizostavna na Linđovim nastupima. Plesao se i tanac s otoka Suska, stari splitski plesovi te uvijek rado viđeno bunjevačko kolo. Program su upotpunile glazbene točke u izvedbi orkestra, klape i zbora ansambla.

Folkorni program 71. Igara nastavlja se s koncertnim nastupom ženske klape FA Linđo kojim će klapa obilježiti 20 godina svog postojanja, u srijedu, 12. kolovoza u 21.30 u atriju Kneževa dvora.

Ulaznice za nastup ženske klape FA Linđo dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači. Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.