English

Plesna predstava REVEL REVEL izvedena na Gradcu

Datum objave: 31.07.2022.

Plesna predstava REVEL REVEL koreografkinje Roser López Espinose u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla izvedena je sinoć, 30. srpnja u parku Gradac. 

Pet žena koje čine REVEL REVEL ekipu, Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Gendis Putri Kartini i Linda Tarnovski, festivalsku publiku odvelo je na putovanje istraživanja slobode. Svaku od njih, iako su različite, povezuju zajednička poglavlja povijesti, prijeđeni putevi, ali i spremnost propitkivanja vlastite slobode koju nije jednostavno spoznati. Tako su plesom čiju koreografiju potpisuje svjetski poznata Roser López Espinosa prošle put od egzaltacije do iznurenosti, ulazak u podsvjesno, ali i prepoznavanje nevidljivih granica te onoga što je potrebno za njihovo osvještavanje. Snažnom tjelesnosti i akrobatskim elementima, koji su osnova Espinosina koreografskog rada i temelj REVEL REVEL priče, propitkivale su osobne slobode, osnaživanje pojedinca i zajedništvo.

Raznolik program u parku Gradac nastavlja se već u srijedu, 3. kolovoza u 21:30 sati nastupom Folklornog ansambla Linđo. Ulaznice su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.