English

Posljednji Linđov nastup na taraci tvrđave Revelin sutra u 20:30

Datum objave: 18.08.2023.
(c) Nikša Raguž Lucić
 

Folklorni ansambl Linđo održat će posljednji, četvrti nastup na 74. Igrama u subotu, 19. kolovoza u 20:30 na taraci tvrđave Revelin.

Neizostavan sudionik programa Dubrovačkih ljetnih igara, Folklorni ansambl Linđo i ovog je ljeta festivalskoj publici predstavio bogat folklorni program kojim svjedoče i slave bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine.

- Zahvaljujem svim našim sugrađankama i sugrađanima, ali i gostima Grada koji su ove godine iskazali veliki interes za naše nastupe. Pod umjetničkim vodstvom Andrije Ivančana, napravili smo novi program s dvije nove točke kojima smo prezentirali i naš novi koncept. Jako nas vesele pozitivne reakcije i dugotrajan pljesak publike te višestruki bisevi na kraju točki. To su nam ujedno i glavni motivi za nastavak rada te za pripremu iduće sezone – kazao je ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak pozivajući na sutrašnji, posljednji nastup koji će se održati u 20:30 na taraci tvrđave Revelin, sat vremena ranije nego inače.

(c) Nikša Raguž Lucić

Folklorni ansambl Linđo, osnovan 1965. godine, danas je ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Ansambl je dobitnik brojnih priznanja i nagrada. Od 1967. redovito nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a na brojnim gostovanjima u Hrvatskoj i svijetu uspješno promovira ime Dubrovnika i Hrvatske.

Ulaznice su dostupne preko festivalske mrežne stranice www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati.