English

Prva suradnja Dubrovačkih ljetnih igara i parka Orsula

Datum objave: 05.03.2015.

Mlada hrvatska i američka jazz pjevačica Thana Alexa sa svojim bendom nastupit će u sklopu 66. Igara,  29. srpnja na Orsuli što je rezultat prve suradnje Dubrovačkih ljetnih igara i parka Orsula. Ulaznice po cijeni od 150 kuna su u online prodaji. 

Thana Alexa mlada je i talentirana jazz, blues i soul pjevačica, skladateljica i aranžerka hrvatskog porijekla rođena u New Yorku gdje i gradi svoju, sad već, uspješnu karijeru. Brojni kritičari i ugledni glazbenici s kojima je nastupala, poput pokojnog Boška Petrovića ili Antonija Sancheza, govore o njoj kao velikom i karizmatičnom talentu od kojeg se može puno očekivati. Nadahnjuju je dive poput Arethe Franklin, Janis Joplin ili Elle Fitzgerald, a ovaj mjesec očekuje izlazak prvog samostalnog albuma pod nazivom “Ode to Heroes”, koji uključuje njene autorske kompozicije i aranžmane. Na albumu je surađivala s velikim imenima, dobro poznatim ljubiteljima jazza, poput Antonija Sancheza, Jorgea Roedera, Sergia Salvatorea, Donnyja McCaslina, Scotta Colleyja i Christosa Rafalidesa.

Park Orsula jedna je od najljepših ljetnih pozornica okolice Dubrovnika, smještena na strmoj hridi iznad mora, na mirnom području gdje gradska buka i vreva ne mogu omesti scenske izvedbe i s koje se pruža jedan od najljepših pogleda na gradske zidine i okolni akvatorij. U zadnje četiri godine, otkad se za prostor skrbi udruga Ambient Croatia, tamo su održani brojni koncerti i drugi programi. Nastup Thana Alexa Projecta ovo ljeto predstavlja prvu suradnju s Dubrovačkim ljetnim igrama.

Ulaznice po cijeni od 150 kuna su dostupne online na internetskim stranicama Dubrovačkih ljetnih igara i preko servisa ulaznice.hr, a sve upite vezane za kupnju ulaznica zaprima Ured prodaje Dubrovačkih ljetnih igara na e-mail adresu: sales@dubrovnik-festival.hr ili na telefonski broj: 020/ 326 107.