English

Radionica digitalne fotografije za društvene mreže Postaj!

Datum objave: 25.05.2022.

Radionica digitalne fotografije za društvene mreže Postaj! pod vodstvom mladog koprivničkog fotografa Ivana Gundića održat će se od srijede, 1. do subote 4. lipnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga i u Festivalskoj palači, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Osim osnovnih tehničkih vještina fotografiranja pametnim telefonom poput vrsta i kvalitete svjetla, kompozicije, planova i boja, polaznici petodnevne radionice imat će priliku kroz teoriju i praksu naučiti kako nastaju sadržaji za društvene mreže, a otkrit će i poneke trikove za profesionalno fotografiranje pametnim telefonom u kućnim uvjetima te osnove obrade fotografije unutar popularnih mobilnih aplikacija. Polaznici će također kritički promišljati o fotografiji na društvenim mrežama te dobiti uvid u osnove vizualne komunikacije kroz rad u timovima na vlastitoj mini-kampanji.

Ivan Gundić rođen je u Koprivnici 1993. godine. Završio je preddiplomski studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti i diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je nagrađen dviju Rektorovim nagradama i dekanovom nagradom za diplomski rad. Voditelj je i autor brojnih radionica i ostalih edukativnih programa namijenjenih popularizaciji fotografije i promicanja vizualne i medijske pismenosti, a u umjetničkom radu bavi se temama memorije, jezika, društva, ideologije i identiteta, dok poseban interes pokazuje za eksperimentiranje sa samim medijem fotografije, alternativnim poimanjima procesa i tehnika fotografiranja, kao i za kombiniranje fotografije i drugih medija. 2018. godine predstavio se samostalnom izložbom u sklopu međunarodnog festivala fotografije Organ Vida, nakon čega redovito samostalno izlaže.

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji žele naučiti više o teoriji i praksi fotografije na društvenim mrežama, a odvijat će se svakim danom od 17 do 20 sati. Radovi polaznika nastali u sklopu provedbe radionice bit će predstavljeni  4. lipnja u 20 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr do nedjelje, 29. svibnja u podne, a u prijavi trebaju priložiti i 5 autorskih fotografija. S obzirom na ograničeni broj mjesta, voditelj će na temelju poslanih fotografija odabrati 10 polaznika koji će dobiti priliku sudjelovati na radionici. Prijevoz od/do lokacije je osiguran.