English

Radionicom izrađivanja božićnih dekoracija počelo novo izdanje „Božića u Kabogi“

Datum objave: 05.12.2022.

Radionica izrađivanja božićnih dekoracija pod vodstvom Kristine Skvrce, Dubravke Lošić i Ivane Dražić Selmani održana je u subotu i nedjelju, 3. i 4. prosinca u ljetnikovcu Bunić-Kaboga na oduševljenje najmlađih koji su imali priliku okititi božićno drvce u ljetnikovcu, ali i odnijeti prve božićne ukrase svojim kućama.

Više od 30 djece uzrasta od 5 do 14 godina sudjelovalo je proteklog vikenda na radionici izrađivanja božićnih dekoracija u okviru programa „Božić u Kabogi“. Pod vodstvom umjetnica Dubravke Lošić, Ivane Dražić Selmani i Kristine Skvrce, najmlađi sudionici su tehnikama slikanja i modeliranja kreirali svoje prve božićne kuglice koje, ne samo da će biti dio njihovih kućnih blagdanskih dekoracija, već krase i božićno drvce u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, pa će tako u pravom blagdanskom ozračju moći uživati i ostali posjetitelji božićnog programa u Kabogi koji se, kao i dosada, održava uz potporu zaklade Caboga Stiftung te u suradnji s Dubrovačkom baštinom.

Program „Božić u Kabogi“ nastavlja se već sljedećeg vikenda, 10. i 11. prosinca radionicom o jeziku, običajima i učenju kolende naziva „Kolende u susjedstvu Kaboge“, pod umjetničkim vodstvom Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić, a koja će završnu priredbu imati 18. prosinca. Prijave se zaprimaju na mail mirja.capor@dubrovnik-festival.hr do 7. prosinca, a više informacija dostupno je na društvenim mrežama Dubrovačkih ljetnih igara i Dubrovačkog zimskog festivala.