English

Uskoro objava prilagođenog programa 71. Igara

Datum objave: 26.05.2020.

Ovogodišnje 71. Dubrovačke ljetne igre održat će se od 10. srpnja do 25. kolovoza kako je i najavljeno, no u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških COVID-19 mjera u Hrvatskoj i svijetu.

S obzirom na okolnosti vezane za pandemiju, program koji će ovo ljeto biti izveden uvelike će se razlikovati od programa kojeg su Igre planirale i najavile početkom veljače ove godine. Primjerice, već su otkazani nastupi stranih izvođača te će se program bazirati na hrvatskim umjetnicima. Program će ovisiti o epidemiološkim smjernicama fizičke distance za izvođače te ostalim smjernicama za organizaciju kulturno-umjetničkih programa s publikom kao i o smanjenom proračunu.

Dubrovačko-neretvanska županija već gotovo tri tjedna nije zabilježila nove slučajeve zaraze koronavirusom, a i cijela epidemiološka situacija u Hrvatskoj sada je više nego zadovoljavajuća.

Novi program 71. Igara javnosti bi trebao biti predstavljen početkom lipnja, a za sve daljnje informacije pratite mrežne stranice festivala te profile na društvenim mrežama.

ostanimodgovorni