English

Vikend s „Domašima“ i „Stonogom Gogom“

Datum objave: 16.07.2020.

U suradnji sa zakladom Caboga Stiftung, gostovanje Gradskog kazališta lutaka Split ovaj vikend donosi nagrađenu autorsku predstavu Ane Marije Veselčić „Domaši“ u subotu, 18. srpnja u 21.30 sati te za najmlađe predstavu „Stonoga Goga“ prema tekstu Adrijane Grgičević u nedjelju, 19. srpnja u 20 sati. Obje predstave bit će izvedene u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik (Don Frana Bulića 4).

Predstava za mlade (16+) „Domaši“ priča je o nevidljivoj djeci za koju su moguće bolje opcije od ostanka u domu, ali dok se sustav usustavljuje, zaprima, protokolira i obrađuje papire, njihovo djetinjstvo je na čekaju. Većina ih tako dočeka punoljetnosti kada izlaze u svijet bez ikakvog doma i počinju skrbiti sami o sebi. Domaši su stvarni i ovo je njihova priča. Prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj je u domovima smješteno oko 800 djece koja s napunjenih 18, a u najboljem slučaju s 21 godinom, gube pravo na smještaj i brigu pri ustanovama. Ovaj autorski projekt Ane Marije Veselčić nastao je kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu pod mentorstvom profesora Gorana Golovka, a nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolji praizvedeni dramski tekst.

Predstava za najmlađe (3+) „Stonoga Goga“ nastala je u koprodukciji s Teatrom Poco Loco prema nagrađenom tekstu Andrijane Grgičević, a donosi iskrenu priču o stonogi Gogi, velikoj ljubiteljici mode i poklonici cipela, koja nakon što izgubi svoje cipelice, kreće na put s prijateljima na kojem će shvatiti da je slobodan samo onaj tko je neopterećen materijalnim – siromašniji za pokoji modni dodatak, no bogatiji za brojne prijatelje.

Ulaznice po cijeni od 40 odnosno 60 kuna dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. s programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači. Upite vezane za kupnju ulaznica zaprima festivalski Ured prodaje na e-mail adresu: sales@dubrovnik-festival.hr ili na telefonski broj: (020) 326 -123.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.