English

Vokalni ansambl Antiphonus s Edinom Karamazovim u Dvoru

Datum objave: 15.07.2015.

Vokalni ansambl Antiphonus nastupit će s Edinom Karamazovim na lutnji u sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, u četvrtak, 16. srpnja, s početkom u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora. 

Okosnicu programa činit će madrigali Claudia Monteverdija, talijanskog skladatelja koji je odigrao ključnu ulogu u razvoju vokalne renesansne glazbe prema baroknoj, uz dodatak moteta hrvatskog skladatelja s početka 17. stoljeća, gvardijana Ivana Lukačića. U intermezzima će biti predstavljene obrade i improvizacije na šest sonata i partita Johanna Sebastiana Bacha u izvedbi Edina Karamazova na lutnji.

Antiphonus čini osam članova; soprani Ana Lice i Monika Cerovčec, alt Martina Borse, tenori Ivan Bingula i Siniša Galović te bas Tomislav Fačini, a od svog osnutka 2008. godine grade delikatan repertoar, njegujući djela samih početaka europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja. Edin Karamazov, zagovaratelj je novog, rijetkog ili neobičnog, prati jedinstvenu umjetničku viziju kombinirajući duh smjelog istraživanja sa zadatkom proširenja krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lutnju. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima se ističu Edison Award i Brit Award, ali i nominacija za Grammyja iz 2001. godine. Koliko je njegov utjecaj u svijetu glazbe značajan, govori i činjenica da su mnogi kompozitori za gitaru i lutnju posvetili neka od svojih važnijih djela upravo njemu.  

 Karamazov

Ulaznice za izvedbu dostupne su online na www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i Stradunu, Multimedijalnom centru Visia i u Kulturno-informativnom centru u Luži.