English

Novosti

Datum objave: 23.11.2020

Future Epics: online rezidencijalni program od 23. do 28. studenoga 2020.

Posljednji dio dvogodišnjeg projekta Future Epics sufinanciranog iz fonda programa Kreativna Europa – potprogram Kultura, održat će se online od 23. do 28. studenoga 2020 godine. Tijekom tjedna partneri će sudjelovati u intenzivnom programu s ciljem da sumiraju rezultate projekta i predstave ih široj publici.

Datum objave: 02.11.2020

Održana prva radionica kreativnog pisanja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Prva radionica kreativnog pisanja pod vodstvom renomiranog hrvatskog književnika Miroslava Mićanovića, održala se od 28. listopada do 31. listopada u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Datum objave: 27.10.2020

"Zlatno libro - bajke iz dubrovačkog kraja" na Velikoj Sceni KMD-a

Predstava „Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja” nastala u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina te uz potporu zaklade Caboga Stiftung, premijerno je izvedena u sklopu programa 71. Igara, a od 30. listopada na zadovoljstvo najmlađe publike moći će se pogledati i na Velikoj Sceni KMD-a.

Datum objave: 20.10.2020

Radionice kreativnog pisanja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, radionicu kreativnog pisanja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga vodit će Miroslav Mićanović i to u dva turnusa po četiri dana, od 28. do 31. listopada te od 19. do 22. studenoga. Radionica će se održavati od 18 sati, a vikendom u jutarnjim satima.

Datum objave: 19.10.2020

BoliMe podsjetila dubrovačku publiku na važnost teme mentalnog zdravlja mladih

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, u subotu 17. listopada u ljetnikovcu Bunić-Kaboga članovi udruge BoliMe govorili su o važnosti mentalnog zdravlja mladih te su predstavili aktivnosti i rezultate šestogodišnjeg djelovanja udruge.

Datum objave: 12.10.2020

Intimne priče o mentalnom zdravlju u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Uvodno izlaganje članova udruge BoliMe Marine Vitković i Adriana Pezdirca te projekcija serijala „Pričamo“ uz zaključnu diskusiju održat će se, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, ovu subotu 17. listopada s početkom u 17 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Datum objave: 21.09.2020

Prvi dio radionice M.U.Z.A. održan u subotu u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Radionica M.U.Z.A. za mlade srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja održana je u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung u subotu 19. rujna u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Datum objave: 16.09.2020

Radionica M.U.Z.A. u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Radionica M.U.Z.A. namijenjena mladima srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja održat će se, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, ovu subotu, 19. rujna od 10 do 14 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Datum objave: 26.08.2020

Spektakularnom opera galom zatvorene 71. Dubrovačke ljetne igre

71. Dubrovačke ljetne igre zatvorene su sinoć, 25. kolovoza ispred Katedrale, spektakularnim koncertom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića i uz nastup opernih zvijezda, sopranistice Lane Kos i baritona Željka Lučića te kratkom ceremonijom u kojoj su sudjelovali dubrovački glumci i glazbenici spremajući, uz Himnu slobodi, festivalsku zastavu Libertas do sljedećeg ljeta.

Datum objave: 25.08.2020

Festival ostvario vrhunske rezultate unatoč krizi

Unatoč pandemijskim okolnostima, Dubrovačke ljetne igre uspješno su svoju sedamdeset i prvu sezonu privele kraju, izvevši gotovo 50 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa u 47 festivalskih dana od 10. srpnja do 25. kolovoza na 13 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika, rečeno je danas 25. kolovoza na konferenciji za medije tom prigodom održanoj u palači Sponza na kojoj su govorili ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Žaklina Marević, vodstvo Igara intendantica, Dora Ruždjak Podolski i ravnateljica Ivana Medo Bogdanović te glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

Stranice