English

Camacho Montealegre, Luis | udaraljke

Datum objave: 02.06.2021.
  • Više
  • Izvedba

LUIS CAMACHO MONTEALEGRE rođen je 1994. godine u Španjolskoj (Alcázar de San Juan) gdje studira na Konzervatoriju Manuel Masotti Littel, u razredu Juanfra Carrilla i osvaja prvu nagradu na međunarodnome udaraljkaškom natjecanju Perkulliria. Usavršavao se kod Sergi Peralesa, José Luisa Gonzáleza, Javiera Beneta, Jeana Geoffroya, Tchiki Dua i Keiko Abe.

Upisuje studij na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, gdje nastupa kao solist u koncertu za marimbu Water Sculpture Igora Lešnika. U siječnju 2018. godine nagrađen je Dekanovom nagradom Muzičke akademije u Zagrebu.  U sklopu koncerta Ritmofonija održanog 2019. godine u KD V. Lisinski, nastupio je kao solist uz pratnju Simfonijskog orkestra zagrebačke Muzičke akademije sa skladbom Koncert za Ivanu Igora Kuljerića. Iste godine osvojio je prvu nagradu na međunarodnom udaraljkaškom natjecanju Ritmofonija. Diplomski studij udaraljki završava 2019. godine, u razredu red.prof.art. Igora Lešnika, radeći istovremeno s izv.prof.art. Ivane Kuljerić Bilić.

Trenutno je zaposlen kao zamjenik vođe dionice udaraljki u Simfonijskom orkestru HRT i asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Već za vrijeme studija osniva Flam-a Duo sa kolegom Francescom Mazzolenijem. Nakon osvojene druge nagrade na natjecanjima IV Percute 2016 u Valenciji i Universal Marimba Competition u Belgiji 2017. godine, duo nastupa na brojnim festivalima kao što su Ivana Summer Percussion Festival (Samobor, Hrvatska), Salotto Musicale (Treviso/Belluno, Italija), International Percussion Ensemble Week (Bjelovar, Hrvatska), Percussion Camp (Tenerife, Španjolska), Večeri udaraljkaša u Križevcima (Križevci, Hrvatska) i Arte Entre Gigantes (Campo de Criptana, Španjolska), te u okviru europskog projekta Hrvatskoga radija Rođendan umjetnosti 2018. godine. Snimka nastupa direktno je emitirana u mreži Europske radijske unije.

Praizveli su djela hrvatskih autora skladana posebno za njihov duo, te bili nositelji promotivnog projekta novih studija MA s nekoliko originalnih video klipova. 2020. godine na svojem YouTube kanalu objavljuju seriju videa „Sunday at Soundbrick Studio“ sa izvedbama  klasičnih skladbi za marimbu i vibrafon u vlastitoj preradi.