English

Gallardo, José - glasovir

Datum objave: 20.04.2018.
  • Više
  • Izvedba

Rođen u Buenos Airesu u Argentini, José Gallardo je počeo učiti glasovir u dobi od pet godina, na konzervatoriju u Buenos Airesu. Kasnije je nastavio studij s prof. Poldi Mildner na Odjelu za muziku Sveučilišta u Mainzu, gdje je diplomirao 1997. godine. U to je vrijeme otkrio svoju naročitu ljubav za komornu glazbu.

Svoju glazbenu inspiraciju duguje umjetnicima kao što su Menahem Pressler, Alfonso Montecino, Karl-Heinz Kämmerling, Eberhard Feltz, Sergiu Celibidache, Rosalyn Tureck i Bernard Greenhouse.

José Gallardo je osvojio brojne nacionalne i međunarodne nagrade, a njegovi mnogobrojni festivalski nastupi uključuju Festival komorne glazbe Lockenhaus, Verbier Festival, Lucerne Festival, Ludwigsburg Castle Festival,  Schwetzinger Festival, Schleswig Holstein, Hitzacker Music Festival, Cape Festival Hungary, Cello Festival Kronberg i Chopin Festival u Varšavi.

Na koncertnoj i komornoj glazbenoj sceni u Europi, Aziji, Izraelu i Južnoj Americi suradnici su mu Vilde Frang, Daishin Kashimoto, Barnabás Kelemen, Gidon Kremer, Linus Roth, Benjamin Schmid, Carolin Widmann, Nils Mönkemeyer, Tomoko Akasaka, Andreas Ottensammer, Julius Berger, Maximilian Hornung, Benedikt Klöckner, Miklós Perényi i drugi.

Snimao je  za Warner, Deutsche Grammophone, Challenge Records Int., Oehms Classics, Genuin, NEON, Oehms Classics i Naxos, kao i za televizijske i radijske produkcije na BR, SWR, MDR, BBC, RAI itd.

Od 1998. do 2008. bio je predavač na Odsjeku za glazbu Sveučilišta u Mainzu. Od jeseni 2008. godine predaje u Centru Leopold Mozart Sveučilišta u Augsburgu. Od 2003. surađuje s Andreasom  Ottensamerom kao umjetnički voditelj festivala komorne glazbe "Bürgenstock Festival" u Luzernu.