75
Dubrovačke ljetne igre
Dubrovnik Summer Festival
10/7 - 25/8 2024
Menu

Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži & Luis Bonilla

Izvedbe
16. srpnja / utorak / 21:30h
Tvrđava Lovrjenac
Ulaznice
Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži & Luis Bonilla

Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži

Luis Bonilla, umjetnički voditelj

Ponajbolji mladi jazz glazbenici iz cijelog svijeta u sklopu Svjetskog jazz orkestra glazbenih mladeži iz Grožnjana kreću na svoju turneju 2024., pod vodstvom renomiranog američkog trombonista Luisa Bonille. Ovaj orkestar projekt je Međunarodne glazbene mladeži, a da bi sudjelovali u radu JM Jazz World Orchestra, glazbenici moraju proći oštru konkurenciju na audicijama.

Orkestar djeluje 12 godina, a nastupio je na brojnim međunarodnim festivalima te imao zapažene koncerte u diljem Europe. Značajnu suradnju ostvarili su s Brussels jazz orkestrom i Mariom Scnheider te nastupali u Milanu s Gonzalom Rubalcabom, kao i renomiranim glazbenicima poput Renne Maning, Jim Rotondy, KarlHeinz MIklinom, Johnom Rilleym, Hectorom Martignonom i Andy Mc Keejem, Alexom Sipiaginom, Dick Oattsom, Borisom Kozlovom i drugima. Od mladih hrvatskih glazbenika u radu orkestra sudjelovali su Valdemar Kušan, truba, Hrvoje Kralj, kontrabas, Jakov Varezić, saksofon, Hrvoje Štefanić i Zvonimir Marković, tromboni te Borna Pehar, glasovir.

Umjetnički voditelj ovog ansambla je američki trombonist, skladatelj i pedagog Luis Bonilla. Porijeklom iz Kostarike, Bonilla je odrastao u Kaliforniji te se školovao i specijalizirao za izvedbu velikog dijapazona glazbenih žanrova. Valja istaknuti da je svirao s velikanima kao što su McCoy Tyner, Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Tom Harrell, Freddie Hubbard, Astrud Gilberto, Willie Colon, Toshiko Akiyoshi i mnogi drugi. Raznolikost žanrova koje izvodi, osim umijeća muziciranja, otkriva i njegovu sklonost ka istraživanju najkompleksnije i najzahtjevnije glazbe današnjice. Bonilla je član Vanguard Jazz Orchestra, svira i u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy. Zadnje dvije godine nastupa na turnejama s Philom Collinsom. Bio je redovni predavač na Manhattan School of Music i New England Conservatory, a od ove godine redovni je profesor na Kunst Univerzitetu u Grazu - jazz odjel.

--

PROGRAM:

Jazz standardi

--

Luis Bonilla (c) S. Rajh

Multimedija

Sponzori | Donatori | Pokrovitelji | Medijski pokrovitelji