75
Dubrovačke ljetne igre
Dubrovnik Summer Festival
10/7 - 25/8 2024
Menu

Accademia del Piacere

Izvedbe

Nuria Rial & Accademia del Piacere

11. srpnja / ponedjeljak / 21:30h
Atrij Kneževa dvora
Ulaznice

Jedinstveni inovativni projekti, tehničko majstorstvo njegovih glazbenika i snažna osobnost umjetničkog voditelja učinili su ansambl Accademia del Piacere predvodnikom u području španjolske rane glazbe i jednim od vodećih ansambala te vrste u Europi. Accademia je osobito cijenjena zbog svoje fascinantne i izravne komunikacije s publikom te ideje da je rana glazba živa i puna emocija, koju ovi glazbenici svojoj publici prenose od srca.

Accademia del Piacere otkriva neke nove dimenzije standardnih repertoara rane glazbe, primjerice glazbe talijanskog Seicenta (albumi Le Lacrime di Eros, Amorti di Marte) i španjolske renesansne (Rediscovering Spain i nadolazeći album Colombina) i barokne glazbe (Muera Cupido, s Nurijom Rial). To im je donijelo nagrade Choc de Classica (Francuska), Prelude (Nizozemska), Nagradu Opus Klassik 2020. godine za najbolji vokalni recital (opera) za Nuriju Rial na albumu Muera Cupido i Nagradu GEMA u kategoriji Najboljeg španjolskog baroknog ansambla 2016. i 2017. godine, kao i brojne druge. Accademia del Piacere povremeno istražuje i područja nevezana za ranu glazbu, pa su tako za albume Las Idas y las Vueltas i Diálogos (prvi s pjevačem flamenca Arcángelom, drugi s pjevačicom flamenca Rocío Márquez) osvojili su Nagradu Giraldillo na Bijenalu flamenca u Sevilli 2012. i 2016. godine.

Brojna nacionalna i međunarodna priznanja omogućila su ansamblu nastupe na najprestižnijim glazbenim pozornicama diljem Europe i svijeta, među kojima su hamburške Elbphilharmonie i Laeiszhalle, bečki i berlinski Konzerthaus, Dvorana Oji u Tokiju, Kelnska filharmonija, madridski Auditorio Nacional, Dvorana Fondacije Gulbenkian u Lisabonu i brojne druge u SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj, Japanu, Meksiku, Švicarskoj, Kolumbiji, Španjolskoj itd. Koncerte ansambla Accademia del Piacere redovno uživo prenose članice Europske radiodifuzijske unije, a prisutni su i u programima drugih relevantnih televizijskih kuća (španjolski TVE, japanski NHK itd.).

Fotografija (c) Javier Diaz de Luna

Accademiu del Piacere podržali su:

Multimedija

Sponzori | Donatori | Pokrovitelji | Medijski pokrovitelji