75
Dubrovačke ljetne igre
Dubrovnik Summer Festival
10/7 - 25/8 2024
Menu

Camerata RCO

Izvedbe

Camerata RCO

18. kolovoza / petak / 21:30h
Atrij Kneževa dvora

Sastavljena od članova slavnog amsterdamskog Kraljevskog Concertgebouw orkestra (RCO), Camerata RCO izvodi komornu glazbu u različitim postavama, od dua do manjeg komornog orkestra, a osobito njeguje klasični i romantični repertoar za puhačke i gudačke instrumente kao i aktivan odnos sa živućim skladateljima.

Ono što navodi ove glazbenike da kao članovi jednog od najvećih svjetskih orkestara u svojim pretrpanim rasporedima pronađu vremena kako bi zajedno nastupali kao Camerata Kraljevskog Concertgebouw orkestra apsolutna je ljubav prema glazbi. Hvaljen od New York Timesa za „toplu, blistavu izvedbu“, ansambl uživa izniman ugled u Nizozemskoj i drugdje te u sezoni održi pedesetak koncerata u glazbenim prijestolnicama kao što su Amsterdam, Beč, Tokio, Seul, Madrid, Rim i New York. Njihova rastuća diskografija, u izdanju kuće Gutman Records, među ostalim sadrži djela Corellija, Mozarta, Mendelssohna, Mahlera, Brucknera i Ravela.

Među njihovim zapaženijim nedavnim nastupima izdvajaju se koncerti s Barbarom Hannigan i Matthiasom Goerneom te debi u londonskom Wigmore Hallu.

Fotografija (c) Hans Van Der Woerd

Multimedija

Sponzori | Donatori | Pokrovitelji | Medijski pokrovitelji