75
Dubrovačke ljetne igre
Dubrovnik Summer Festival
10/7 - 25/8 2024
Menu

Mimica, Marko

BAS-BARITON
Izvedbe

Marko Mimica, bas-bariton | Marcos Madrigal, glasovir

28. srpnja / petak / 21:30h
Atrij Kneževa dvora

Hrvatski bas-bariton Marko Mimica rođen je 1987. godine. Nakon pohađanja Akademije Rossini 2014. i uloge lorda Sidneya u Rossinijevoj operi Put u Reims, u ljeto 2015. ponovno nastupa na Rossinijevom opernom festivalu u Pesaru kao Podestà u Kradljivoj svraci te 2016. kao Douglas u Ženi s jezera.

Od 2011. do 2016. godine je kao član ansambla Njemačke opere u Berlinu nastupao kao Raimondo u operi Lucia di Lammermoor, don Basilio u Seviljskom brijaču, Talbot u Mariji Stuardi, Escamillo u Carmen, otac Lorenzo u operi Capuleti i Montecchi, Celio u Zaljubljen u tri naranče, Colline u La bohème, Pistola u Falstaffu, Banco u Macbethu, Oroveso u Normi i Ferrando u Trubaduru.

Proteklih sezona tumačio je uloge oca Laurenta u Romeu i Juliji u Njemačkoj operi u Berlinu, naslovnu ulogu u Figarovom piru u Teatru San Carlo u Napulju, Alfonsa d'Estea u Lucreziji Borgiji u Bilbau i Valenciji, Escamilla u Carmen i Banca u Macbethu u Teatru Massimo u Palermu, Mustafu u Talijanki u Alžiru u Kraljevskoj operi u Masqatu u Omanu, Orovesa u Normi u Teatru Filarmonico u Veroni, lorda Sidneya u Putu u Reims i Banca u Macbethu u Teatru Regio u Torinu.

U novije vrijeme nastupao je u Puritancima i Luisi Miller u Barceloni, Seviljskom brijaču u Amsterdamu, Favoritkinji u Palermu, Lombardijcima u Torinu, Figarovom piru u Palm Beachu, Rossinijevoj Stabat mater u Centru Kennedy i Carnegie Hallu u New Yorku, Aidi u veronskoj Areni, Moći sudbine u Modeni, Piacenzi, Reggio Emiliji i Berlinu, Pepeljuzi u Rimu, Luciji di Lammermoor u Bilbau, Talijanki u Alžiru u Firenci, Lucreziji Borgiji u Bergamu, Donizettijevoj operi Il paria u londonskom Barbican Hallu i Anni Boleni u Liegeu.

Među njegovim budućim angažmanima su uloge u operama Mjesečarka u Liegeu, Aida u Torinu, Moć sudbine i Herodijada u Berlinu, Attila u Teatru Petruzzelli u Bariju, Hoffmanove priče u Sydneyu, Norma i Lucrezia Borgia u Sevilli, Trubadur u Barceloni i Romeo i Julia u Bilbau.

Marko Mimica diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2011. sudjelovao je u projektu Mladi pjevači Festivala u Salzburgu, a 2013. godine bio je jedan od finalista BBC-jevog natjecanja Singer of the World u Cardiffu.

Multimedija

Sponzori | Donatori | Pokrovitelji | Medijski pokrovitelji