English

Novosti

Datum objave: 26.08.2023

Veličanstveni glazbeni vrhunac 74. Igara

Tradicionalnim koncertom predvođenim Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, uz pratnju Zbora HRT-a i ponajboljih hrvatskih opernih glazbenika mlađe generacije, sopranistice Darije Auguštan, kontratenora Franka Klisovića, tenora Roka Radovana te baritona Leona Košavića, sinoć, 25. kolovoza ispred Katedrale, zatvorene su 74. Dubrovačke ljetne igre. Uz zvukove Kanconijera Igora Kuljerića i stihove dubrovačkih renesansnih i baroknih pjesnika, glumci i glazbenici pospremili su zastavu Libertas.

Datum objave: 25.08.2023

Još jedno uspješno festivalsko ljeto

Dubrovačke ljetne igre uspješno su privele kraju još jednu festivalsku sezonu, održavši u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, ukupno 79 izvedbi dramskog, glazbenog, baletnog, folklornog, filmskog i dječjeg programa na 16 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika. Na završnoj konferenciji za medije povodom zatvaranja 74. Igara u atriju palače Sponza uz vodstvo Igara, ravnateljicu Ivanu Medo Bogdanović i intendanticu Doru Ruždjak Podolski, sudjelovali su i ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, dubrovački gradonačelnik Mato Franković te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić koji su ovom prilikom intendantici Dori Ruždjak Podolski zahvalili na proteklih šest sezona u kojima je uspješno vodila festival, pa i u teškim pandemijskim vremenima.

Datum objave: 25.08.2023

Svečano dodijeljene nagrade Orlando za najbolja umjetnička ostvarenja na 74. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dobitnike nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom programu 74. Dubrovačkih ljetnih igara te za Grand prix, objavila je Hrvatska radiotelevizija danas, 25. kolovoza na svečanosti dodjele nagrada u atriju palače Sponza.

Datum objave: 24.08.2023

U Festivalskoj palači održana sjednica Vijeća nagrade Orlando i Ocjenjivačkih sudova nagrade Orlando

Zajednička sjednica Vijeća nagrade Orlando i Ocjenjivačkih sudova nagrade Orlando održana je jutros u Festivalskoj palači. Tko će biti dobitnici nagrade Orlando za najbolja dostignuća u glazbenom i dramskom programu 74. Dubrovačkih ljetnih igara, a tko laureat prestižne Grand Prix nagrade za osobit umjetnički doprinos u više festivalskih sezona saznat ćemo sutra u 10 sati u atriju palače Sponza. Nagradu Orlando Hrvatska radiotelevizija dodjeljuje svake godine za najbolja dostignuća u glazbenom i dramskom programu Dubrovačkih ljetnih igara, a popis dosadašnjih dobitnika može se vidjeti ovdje.

Datum objave: 24.08.2023

Harmonija violončela Kajane Pačko i klavira Danijela Detonija na posljednjem ovoljetnom koncertu u Dvoru

Svestrani i strastveni hrvatski umjetnici, violončelistica Kajana Pačko i pijanist Danijel Detoni sinoć, 23. kolovoza su u Kneževu dvoru stvorili idilično ozračje savršeno skladnim muziciranjem koje je publika nagradila obilnim pljeskom.

Datum objave: 23.08.2023

Veliki završni Opera gala koncert ispred Katedrale za kraj 74. festivalske sezone

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije uz pratnju Zbora HRT-a i soliste, sopranisticu Dariju Auguštan, kontratenora Franka Klisovića, tenora Roka Radovana te baritona Leona Košavića, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija u petak, 25. kolovoza u 22 sata velikim koncertom ispred Katedrale, tradicionalno će zatvoriti 74. Dubrovačke ljetne igre. Koncert je u izravnom televizijskom prijenosu na Prvom programu HRT-a i Trećem programu Hrvatskoga radija.

Datum objave: 23.08.2023

Teatar Poco Loco raspjevao najmlađu festivalsku publiku

Najmlađa festivalska publika uživala je jučer, 22. kolovoza u veselom glazbeno-scenskom programu Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pocoloca koji je u ljetnom kinu Slavica izveo Teatar Poco Loco.

Datum objave: 22.08.2023

Kajana Pačko i Danijel Detoni sutra u Dvoru

Violončelistica Kajana Pačko i pijanist Danijel Detoni održat će posljednji ovoljetni festivalski koncert u atriju Kneževa dvora, sutra 23. kolovoza u 21:30, a predstavit će se djelima Dubravka Detonija, Ludwiga van Beethovena, Johannesa Brahmsa te Dore Pejačević. Umjetnici su odlučili ovaj koncert posvetiti nedavno preminulom glazbeniku, violončelistu, pedagogu i nekadašnjem glazbenom ravnatelju Dubrovačkih ljetnih igara, Valteru Dešpalju.

Datum objave: 22.08.2023

Ovacije za Dubrovački simfonijski orkestar, Josipu Bilić i maestra Valentina Egela

Veliki koncert ispred Katedrale upriličio je sinoć, 21. kolovoza Dubrovački simfonijski orkestar sa sopranisticom Josipom Bilić, a pod ravnanjem maestra Valentina Egela, zasluživši ovacije publike briljantnom i muzikalnom izvedbom koja je prkosila snažnom vjetru.

Datum objave: 21.08.2023

Velo Misto gostuje na 74. Igrama

Predstava koja nosi naslov prema čuvenoj dramskoj seriji Miljenka Smoje Velo Misto u režiji Marine Pejnović i izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija gostuje na Igrama od 22. do 24. kolovoza. Početak svih izvedbi na taraci tvrđave Revelin je u 21 sat, a ulaznice su rasprodane.

Stranice