English

Fleger, Lea Anastazija | redateljica

Datum objave: 17.03.2022.
  • Više
  • Izvedba

Lea Anastazija Fleger rođena je 1992. godine u Zagrebu, gdje je završila II. gimnaziju i srednju glazbenu školu Elly Bašić, te magistrirala Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti.

Samostalno je režirala predstave "Razbijeni vrč" Henricha von Kleista u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh, "Brat bratu" Raya i Michael Cooneyja u produkciji kazališta Komedija, "Junaci Pavlove ulice" Ferenca Molnara u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, "Pečat", Borne Vujčića u produkciji Teatra Ulysses, "Odbrojavanje: na piru s Držićem i Nalješkovićem" na Dubrovačkim ljetnim igrama, "Bog masakra"  Yasmine Reze i mjuzikl "The last 5 years" Jasona Roberta Browna u HNK Varaždin, "Zov divljine" Kristine Kegljen na sceni Gorica, "Seksi rublje" Michele Riml i "Gospođina majka je preminula" Georgesa Feydeaua u Kazalištu Virovitica, "Moj nulti rođendan" Ivana Penovića u Dječjem kazalištu Dubrava, "Blizanke" Ericha Kastnera u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, "Bila je to ševa" Ephraima Kishona u Histrionima, "Ivica i Marica" u kazalištu Trešnja te autorski projekt "Zašto šutiš" u &td-u.

Tijekom studija dobila je posebnu rektorovu nagradu za režiju mjuzikla "Prošlih 5 godina", rektorovu nagradu za režiju predstave "Gospođina majka je preminula", dekanovu nagradu za predstave "Dva pečena jaja. Na oko." i "Gospođina majka je preminula" te stipendiju Rotary kluba za izvrsnost.

Za režiju studentske predstave "Dva pečena jaja. Na oko." dobila je nagradu za režiju na Festivalu internacionalnog studentskog teatra u Beogradu.

Režirala je desetak koncerata i evenata, a aktivna je i kao redateljica sinkronizacija animiranih filmova. Sudjelovala je na brojim domaćim i stranim kazališnim radionicama i seminarima.

Docentica je u nastavi Glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Sunčana Škrinjarić: Čudesna šuma

Premijera | Sunčana Škrinjarić: Čudesna šuma